Stukje Frankrijk in Hoofddorp: De Wijnzaak

wijnzaak hoofddorp

Je verwacht wellicht geen wijnspeciaalzaak op een industrieterrein, maar eenmaal binnen waan je je op een Frans dorpspleintje. Sinds oktober 2012 zwaaien Ron Pointl en Jeroen Peters de scepter in De Wijnzaak Hoofddorp en deze unieke zaak is meer dan een bezoekje waard.

De Wijnzaak is een winkel in de stijl van een mediterraans dorp. Letterlijk. De zaak op Industrieterrein Noord begon aan de overkant van het huidige pand, maar was al snel te klein. Ook het huidige pand aan de Wijkermeerstraat 27 is inmiddels flink in oppervlakte toegenomen.

Passie voor wijn‘ is niet voor niets de pay-off van het bedrijf. Ron en Jeroen en hun team zijn echte wijnliefhebbers en weten met De Wijnzaak pure beleving neer te zetten.

wijnzaak hoofddorp

wijnzaak hoofddorp

Dat je hier wijn kunt kopen is vrij duidelijk. In het Quartier du Vin vind je ruim 500 soorten wijn en distillaten. Er is wijn tussen de 5 en 15 euro, maar er zijn ook exclusievere flessen verkrijgbaar (de Vin Exclusif). Daarnaast vind je in het Maison d’Alcohol een uitgebreid assortiment whisky (150 soorten!), cognac, jenever, likeuren en nog veel meer. Je kunt er ook diverse soorten olijfolie kopen. Zoek je een uniek geschenk? Ook daarvoor kun je hier terecht.

wijnzaak hoofddorp

Vind je het leuk om je te laten verrassen? De Wijnzaak Hoofddorp stelt een aantal keer per jaar een proefdoos samen met zes mooie wijnen met wijnbeschrijving, een wijntijdschrift en een heerlijk recept. Een goede manier om eens andere wijnen te ontdekken.

De Wijnzaak biedt ook ruimte voor vergaderingen, wijncursussen en er worden regelmatig wijnproeverijen gegeven. Tip: elke maand wordt er een themaproeverij georganiseerd. Lekker proeven en deelname is gratis. Houd de Facebook-pagina van De Wijnzaak in de gaten!

wijnzaak hoofddorp

Parkeren is gratis en kan gewoon voor de deur. Kortom: genoeg reden om langs te gaan.

Eerst proeven of goed advies? De wijn staat altijd klaar!

Santé!

De Wijnzaak
Wijkermeerstraat 27
2131 HB Hoofddorp
www.dewijnzaak.nl
Facebook De Wijnzaak >
Instagram De Wijnzaak >

Volg ons!
Volg Hoofddorp Cityblog via social media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Hoofddorp & omgeving!

 

Hoofddorpse nieuwtjes en blogs in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief >>

 

Heb je zelf tips voor leuke (nieuwe) hotspots in Hoofddorp en omgeving of heb je een andere gouden tip?