10x fijnste terrassen aan het water

terrassen aan het water hoofddorp

Wat is er lekkerder dan neer te ploffen op een terras. Lekker in het zonnetje en natuurlijk het liefst aan het water. Of het nou voor de verkoeling is of voor het mooie uitzicht, in Hoofddorp & omgeving zijn genoeg plekken te vinden waar je heerlijk aan het water zit. Inspiratie nodig? Wij hebben de fijnste terrassen aan het water voor je op een rijtje gezet.

Theehuis Cruquius – Cruquius
Gelegen naast Stoomgemaal De Cruquius (1849) met heerlijk terras gelegen aan de Ringvaart. Het Theehuis serveert veel meer dan koffie en thee. Leuk om een stop te maken na een mooie fietstocht langs de Ringvaart en het Spaarne. Extra attractie is het (gratis) pontje voor de deur.
Cruquiusdijk 32 Cruquius, www.theehuiscruquius.nl

Restaurant Lieveling – Hoofddorp
Restaurant Lieveling is bijzonder mooi gelegen aan de Toolenburger Plas in Hoofddorp. Buiten is een heerlijk terras waar je de hele dag zon hebt. En vergeet het uitzicht over de plas niet! Vooral in de avond is dat prachtig met een mooie zonsondergang over het water. Je kunt hier heerlijk zitten voor koffie met iets lekkers, lunch, borrel en diner.
Redenburgsingel 110 Hoofddorp, meer info>

Lieveling-hoofddorp

Papa’s Beach House – Hoofddorp
Papa’s Beach House is een strandpaviljoen prachtig gelegen middenin het Haarlemmermeerse Bos. Het heeft een privé strandje met uitzicht op het meer. Dat klinkt toch heerlijk?! En je hoeft er niet eens voor in de file te staan richting de kust! Van kop koffie tot cocktail en van diner tot high wine. Lekker met de voetjes in het zand.
IJweg 961 Hoofddorp, meer info>

Papas-beach-house-hoofddorp

Restaurant Bij Qunis – Lijnden
Gevestigd in een oud stoomgemaal op een prachtige locatie met uitzicht over de Ringvaart. Je kunt hier terecht voor lunch en diner.  Zomers is er de mogelijkheid om buiten te eten. Op het zonnige terras is plek voor 40 mensen. Een aanrader.
Akerdijk 12 Lijnden, meer info>

bij qunis lijnden

Strandplaats Nederzandt – Noordwijk
Nederzandt is een heerlijke plek aan het Noordwijkse strand. Gelegen in het prachtige duingebied aan de Langevelderslag (tussen Noordwijk en Zandvoort). Je kunt hier lunchen, borrelen en dineren. Er hangt een ongedwongen sfeer. Wat deze plek extra leuk maakt is dat ze een speeltuin hebben: Speelzandt. Hier kunnen kinderen lekker spelen met water. En dat alles in het zand.
Langevelderslag 36-56 Noordwijk, www.nederzandt.nl

Nederzandt-langevelderslag-noordwijk

Joseph aan de Poel – Aalsmeer
Gelegen in Jachthaven Dragt en geopend voor lunch, borrel & bites en diner. Je zit hier heerlijk op terras aan het water met uitzicht op de jachthaven. ’s Avonds geniet je van een prachtige zonsondergang. Leg je eigen boot aan of huur een sloep bij Joseph.
Stommeerweg 72 Aalsmeer, www.josephaalsmeer.nl

joseph-aan-de-poel-aalsmeer
foto: E.S.T.I.D.A.

Restaurant Long Island – Hoofddorp
Het fraaie pand van Long Island ligt aan de Toolenburger Plas. Er is een overdekt verwarmd terras en prachtig uitzicht over de plas. Een fijne plek voor koffie, lunch en borrel, maar zeker ook om te dineren.
IJweg 1270 Hoofddorp, meer info>

Long Island hoofddorp

Brasserie Het Gemaal – Halfweg
Het gebouw waar de brasserie in is gevestigd was ooit een onderdeel van het naastgelegen Stoomgemaal Halfweg (1852). Het is een plek om heerlijk te genieten aan de Ringvaart. Je kunt hier terecht voor koffie, lunch, borrel en diner. Doordat er bij het gebouw vroeger een botenloods zat, is het ideaal te bereiken via het water en heeft een ruime privé-aanlegsteiger voor boten.
Haarlemmermeerstraat 6 Halfweg, www.brasseriehetgemaal.nl

het-gemaal-halfweg

Restaurant ’t Fort – Vijfhuizen
Het historische fort bij Vijfhuizen is onderdeel van de Stelling van Amsterdam, een 19e eeuwse verdedigingslinie rond de hoofdstad. De Stelling werd in 1996 door Unesco uitgeroepen tot Werelderfgoed. Op deze markante locatie geniet je op het ruime terras aan het water van koffie en lunch.
Fortwachter 3 Vijfhuizen, www.fortrestaurant.nl

fort-vijfhuizen

l’Hirondelle – Hoofddorp
l’Hirondelle heeft een uniek gelegen terras aan het water op een prachtige locatie in Hoofddorp, net iets buiten het centrum. Er zijn genoeg plekjes in de schaduw of in de zon met uitzicht op de fontein. Je kunt hier terecht voor lunch, diner of een heerlijk wijntje (of ander drankje).
Boslaan 7 Hoofddorp, www.lhirondelle.nl

Hirondelle hoofddorp

Woon je in of in de buurt van Haarlem?
Check dan ook de blog met de beste terrassen van Haarlem >>

Volg ons!
Volg Hoofddorp Cityblog via social media en blijf op de hoogte van de leukste plekken en events van Hoofddorp & omgeving!

Hoofddorpse nieuwtjes en blogs in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief >>

Heb je zelf tips voor leuke (nieuwe) hotspots in Hoofddorp en omgeving of heb je een andere gouden tip?

Tags from the story
,