Ongedwongen sfeer bij PLEIN14 Drinks & Bites

plein14 hoofddorp

Op het Raadhuisplein, vlakbij de bioscoop en het theater, zit PLEIN14 Drinks & Bites. Het is zonde om hier alleen binnen te wandelen voor een snelle hap voordat je naar de film of het theater gaat, want je kunt hier (binnen én buiten) in een ongedwongen sfeer lekker eten en borrelen. Sinds vorige week hebben ze een nieuwe menukaart, dus een mooie gelegenheid om een kijkje te nemen.

Je kunt kiezen voor een plekje buiten aan tafel of in één van de loungebanken op het grote (verwarmde!) terras of binnen aan de bar, bij het raam of in één van de gezellige zitjes aan de kant. Het lange smalle restaurant heeft een open keuken waar de heerlijkste gerechten worden bereid.

Het restaurant dankt zijn naam aan het adres: Raadhuisplein 14.

plein14 hoofddorp

plein14 hoofddorp

PLEIN14 Hoofddorp richt zich op fingerfood-gerechten en met de nieuwe menukaart is dit concept verder uitgebreid. Zo kun je zelf je lunch of diner samenstellen of verschillende gerechten bestellen om te delen. 

Voor de lunch kun je alles van de kaart kiezen, maar er zijn ook overheerlijke clubsandwiches of tosti’s. De keuze aan fingerfoods is enorm. De spareribs en huisgemaakte saté behoren tot onze favorieten, maar er is veel meer te krijgen. Op het menu staat ook ambachtelijke huisgemaakte verse friet van de in 2018 verkozen tot beste patatzaak: het Hoofddorpsch Friethuys. Die komt bij ons dus sowieso op tafel. De toetjes kun je uiteraard ook delen. Onze favoriet is de Sticky toffee pie. Jammie! 

plein14 hoofddorp

Er staan zo’n 90 verschillende bieren op de kaart; er is keuze uit bekende, maar ook minder bekende bieren, lokale en internationale bieren. Op de tap hebben ze altijd vier speciaalbieren. PLEIN14 heeft ook een keuze uit vele whisky’s uit diverse landen en er is een mooi assortiment aan prachtige wijnen, waarbij het bekende wijnhuis Torres uitgebreid aanwezig is.

plein14 hoofddorp

Eigenaar Antoine de Weerd heeft een passie voor whisky en bier en daarnaast werkt er een ware biersommelier bij PLEIN14: Itamar. Beiden kunnen je niet alleen alles vertellen over de verschillende bieren, maar kunnen je ook uitstekend advies geven over bier en bier-spijscombinaties. Laat je adviseren over dat lekkere speciaalbiertje bij dat ene gerecht. 

Laat je ook eens verrassen door PLEIN14’s HighWine of HighBeer: vier spannende wijnen/bieren en heerlijk bijpassende hapjes (wel vooraf reserveren).

plein14 hoofddorp

Er worden hier regelmatig leuke proeverijen georganiseerd van bijvoorbeeld whisky. Let op: deze zijn altijd snel uitverkocht, dus houd de Facebook pagina van PLEIN14 goed in de gaten.

Kortom: een prima plek waar je binnen en buiten uitgebreid kunt eten of kunt genieten van een lekker wijntje of speciaalbiertje met een bijpassend hapje. Laat je trakteren op heerlijke drank-spijscombinaties!

PLEIN14 Drinks & Bites
Raadhuisplein 14 A
2132 TZ Hoofddorp
023-2003906
www.plein14.com
Facebook PLEIN14 >
Instagram PLEIN14 >

Openingstijden
Maandag: 15.00 – 01.00 uur
Dinsdag t/m donderdag: 12.00 – 01.00 uur
Vrijdag & zaterdag: 12.00 – 02.00 uur
Zondag: 12.00 – 01.00 uur

Volg ons!
Volg Hoofddorp Cityblog via social media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Hoofddorp & omgeving!


Hoofddorpse nieuwtjes en blogs in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief >>

Geef een reactie