Parijselijk genieten bij Bistro De Pimpernel

Pimpernel hoofddorp

Restaurant De Pimpernel bestaat al sinds 1985 en is echt een begrip in Hoofddorp. Na de overname vorig jaar door Stefan Berger en Mohamed Benaicha is een nieuw verfrissend concept geïntroduceerd: een klassieke Franse bistro met bourgondisch eten waar kwaliteit, kennis en passie voor de producten voorop staat. Mais oui!

Dat het restaurant wel een metamorfose kon gebruiken, daar waren Stefan en Mo het al snel over eens. Franse gerechten in een Franse sfeer, maar dan in een jasje anno nu, zonder consessies te doen aan de al bestaande kwaliteit. Alleen de naam en de tafels zijn gebleven.

Pimpernel hoofddorp

De mannen komen beiden uit Amsterdam en hebben elkaar zo’n 20 jaar geleden leren kennen op de Hotelschool. Hoewel ze daarna beiden een andere kant op zijn gegaan (Stefan via het bedrijfsleven naar een eigen crêperie en Mo werkte als ondernemer op een makelaarskantoor) hebben ze altijd contact gehouden. Samen besloten ze hun gezamenlijke droom te verwezenlijken: een eigen restaurant. Ze zagen de kansen van een Franse keuken in Hoofddorp en na een verbouwing van 2,5 maand was de nieuwe Bistro De Pimpernel een feit. De bistro in het mooie oude pand aan de Kruisweg oogt fris en stijlvol en er hangt een huiselijk sfeertje.

De Pimpernel bestaat uit twee ruimtes; beneden het restaurantgedeelte en boven een privéruimte. Wist je dat De Pimpernel ook een officiële trouwlocatie is? De pantry is geschikt voor het houden van een trouwceremonie, lunch, diner, vergadering of feest voor gezelschappen tot 30 personen.

De menukaart wisselt per kwartaal met een grote keuze aan Franse gerechten; van echte klassiekers tot nieuw ontdekte parels. Denk aan een overheerlijke bouillabaisse of carpaccio, eendenlever en er zijn verrukkelijke toetjes. Als je niet kunt kiezen uit al dat lekkers, ga dan voor het Menu van de Chef: een verrassingsmenu met 4/5 gangen. Succes gegarandeerd en dat voor een aantrekkelijke prijs! Van maandag tot en met vrijdag is De Pimpernel ook open voor lunch.

De wijnen op de kaart zijn hoofdzakelijk Franse wijnen van kleine wijnhuizen die niet in elk restaurant te verkrijgen zijn.

Pimpernel hoofddorp

Leuk feitje is dat in het restaurant altijd bossen rozen staan; de naam is namelijk afkomstig van de pimpernelplant, een plant die familie is van de roos.

Stefan is de gastheer en is dagelijks in het restaurant te vinden. Mo doet de organisatorische kant van het restaurant.

De kwaliteit is hoog en de prijzen zijn eerlijk. Het restaurant is goed bereikbaar en er is voldoende (voordelige) parkeergelegenheid (in de avond is het zelfs gratis). Het terras aan de voorkant is op een mooie zomerdag bien sûre de ultieme plek om te genieten van een mooi glas wijn en een heerlijk gerecht.

Bon appetit!

Bistro De Pimpernel
Kruisweg 959
2132 CD Hoofddorp
023 – 561 5970
www.depimpernel.nl
Facebook De Pimpernel >
Instagram De Pimpernel >

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 11.00 – 23.00 uur
Zaterdag: 23.00 – 23.00 uur

Reserveer hier meteen je tafeltje
Volg ons!
Volg Hoofddorp Cityblog via social media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Hoofddorp & omgeving!


Hoofddorpse nieuwtjes en blogs in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief >>

Heb je zelf tips voor leuke (nieuwe) hotspots in Hoofddorp en omgeving of heb je een andere gouden tip?

Geef een reactie