Beste friet in town: Hoofddorpsch Friethuys

Hoofddorpsch Friethuys hoofddorp

Verse friet in een ouderwetse puntzak. Sinds de opening van het Hoofddorpsch Friethuys aan de Marktlaan in het centrum van Hoofddorp is het hier druk. En dat is niet voor niets. Dagelijks vers gesneden en ambachtelijk bereid. En dat proef je. Hier eet je de beste friet van Hoofddorp!

Hoofddorpsch Friethuys hoofddorp

Hier staat altijd een rij frietliefhebbers. Maar wat maakt de friet van het Hoofddorpsch Friethuys nou zo bijzonder? Dat begint bij de aardappel. Vanaf dag één werkt het Friethuys samen met een vaste lokale aardappelleverancier. De piepers worden twee keer per week gewassen geleverd, maar ze worden in de winkel nogmaals gewassen.

Allerlekkerste friet

Voor meer smaak worden de gewassen aardappelen met schil handmatig tot patat gesneden. Vervolgens worden de frieten voorgebakken, afgekoeld en daarna afgebakken in 100% plantaardige olie. En zo krijg je de allerlekkerste friet van Hoofddorp & omgeving.

Hoofddorpsch Friethuys hoofddorp

Brander mayonaise

Daar komt bij dat je kunt kiezen uit wel 20 verschillende sauzen. Vooral de Brander mayonaise is een aanrader (deze mayo is ook los te koop bij het Friethuys).

Frietje-stoofvlees

Eén van de ambachtelijke specialiteiten is het frietje-stoofvlees: een bakje verse friet met stoofvlees volgens eigen receptuur. Yum! Naast verse friet kun je kiezen uit een aantal snacks, zoals kroket, frikandel of kipburger. Er wordt geen varkensvlees gebruikt. Verder heb je de keuze uit diverse frisdranken, milkshakes in vier smaken en vanille roomsoftijs.

Beste friet

Eigenaren Sharon en Richard Biesma startten het Hoofddorpsch Friethuys in 2015. Een sprong in het diepe. Op geen enkele plek in Hoofddorp centrum was tot dan toe verse friet te koop en ze zagen de potentie. Vanaf het moment dat de deuren van de frietzaak open gingen, is het er druk. Een uitstekende keuze dus. Tot tweemaal toe stond het Friethuys in de AD Friettest top 10 van Nederland en leverde het ze de titel ‘Beste van Noord-Holland‘ op.

Hoofddorpsch Friethuys hoofddorp

Ambachtelijk

De zaak in het centrum van Hoofddorp heeft de ambachtelijke sfeer van vroeger, met een modern tintje en is zeker niet oubollig. Het is er laagdrempelig en ongedwongen. Kwaliteit en service staan hier hoog in het vaandel.

Hoofddorpsch Friethuys levert hun prijswinnende friet ook aan PLEIN14.

Afhalen

Thuis genieten? Afhalen is ook mogelijk. En als je wilt, kun je de friet thuis afbakken. Maar ga hier vooral heen voor een frietje-to-go. Deze friettent mag je niet overslaan!

Hoofddorpsch Friethuys

Marktlaan 6
2132 DM  Hoofddorp
info@hoofddorpschfriethuys.nl
www.hoofddorpschfriethuys.nl
Facebook van Hoofddorpsch Friethuys
Instagram van Hoofddorpsch Friethuys

Openingstijden

Maandag: gesloten
Dinsdag t/m donderdag en zaterdag & zondag: van 12.00 tot 19.00 uur
Vrijdag: van 12.00 tot 21.00 uur

Volg ons!
Volg Hoofddorp Cityblog via social media en blijf op de hoogte van de leukste plekken en events van Hoofddorp & omgeving!

Hoofddorpse nieuwtjes en blogs in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief >>

Heb je zelf tips voor leuke (nieuwe) hotspots in Hoofddorp en omgeving of heb je een andere gouden tip?

Tags from the story
, , ,