Restaurant Bij Qunis: traktatie aan de Ringvaart

bij qunis lijnden

Gevestigd in een oud stoomgemaal op een prachtige locatie met uitzicht over de Ringvaart. Voeg hier originele gerechten van topkwaliteit aan toe en je hebt de perfecte omschrijving van Restaurant Bij Qunis in Lijnden. Wat ons betreft is dit één van de mooiste restaurants van de Haarlemmermeer. Je kunt hier terecht voor lunch en diner. Wat een traktatie!

Historisch pand

Als je langs de Ringvaart aan komt rijden, raak je al snel onder de indruk van het gebouw. In het ketelhuis van stoom- en dieselgemaal De Lynden is sinds 2015 Restaurant Bij Qunis gevestigd. Het is één van de drie gemalen die de Haarlemmermeer leegpompten. Het historische pand uit 1849 is volledig gerestaureerd, maar met behoud van de authentieke kenmerken van het gemaal. Zo is nog steeds goed te zien, wat de functie van het gebouw is geweest.

bij qunis lijnden
bij qunis lijnden
bij qunis lijnden

Industriële inrichting

Binnen is het al even indrukwekkend. De inrichting is stoer industrieel met hoge plafonds. De grootste ruimte heeft een bar in het midden met grotere en kleinere tafels eromheen. De twee kleinere ruimtes zijn geschikt voor gezelschappen. Alles stijlvol gedekt en zeer ruim opgezet. De tafels bij het raam zijn een echte hotspot. Dat is logisch, want daar heb je het mooiste uitzicht. Zomers is er ook een mogelijkheid om buiten te eten. Op het zonnige terras is plek voor 40 mensen.

bij quinis lijnden
bij qunis lijnden

Chefkok

Eigenaren zijn Ronald en Tamara Kunis. Ronald heeft als chefkok gewerkt in verschillende toonaangevende restaurants in Londen, New York en Amsterdam (De Kas). Hij had de sterke wens om iets voor zichzelf te beginnen, maar wilde dat wel graag samen met zijn vrouw Tamara doen. Toen het gemaal in Lijnden als locatie op hun pad kwam, waren ze verkocht. Tamara heeft een achtergrond in het bedrijfsleven en zo is ook de verdeling in het restaurant: Ronald op de vloer en Tamara is verantwoordelijk voor sales en marketing. Een succesvolle combinatie, zo blijkt.

De naam laat zich makkelijk raden: Kunis, naar de achternaam van de eigenaren, maar dan met een Q. Dat vonden ze wel grappig. De Q is trouwens ook het scheprad in het raam.

Mediterraanse keuken

De gerechten zijn geïnspireerd op de mediterraanse keuken; een verse keuken met eerlijke ingrediënten. Hier wordt op hoog niveau gekookt; zonder zware romen of boter, maar meer met olijfolie. Dat maakt de gerechten licht verteerbaar. Chef Ronald stelt hier samen met zijn team de lekkerste groente-georiënteerde gerechten samen. Een feest voor vegetariërs! Er wordt zoveel mogelijk vers gekookt met zo weinig mogelijk verspilling. De groenten komen uit eigen tuin en daarnaast wordt er gewerkt met lokale producten. Naast smaakvol zien de gerechten er ook nog eens prachtig uit; bijna jammer om op te eten.

Wisselend menu

Het à la carte menu wisselt om de drie maanden en is geïnspireerd op het seizoen. Daarnaast is er een wekelijks Chefs Menu of ga voor een 3-, 4-, 5- of zelfs 6-gangen verrassingsmenu (waarbij rekening gehouden wordt met speciale wensen). Het verrassingsmenu is mogelijk in lunch en diner en bestaat uit verrassende combinaties die met zorg worden samengesteld door de keukenbrigade.

Romantische locatie

Deze super romantische locatie is ook te huren voor een onvergetelijke bruiloft. Het prachtig gerestaureerd rijksmonument is een officiële trouwlocatie. Ideaal voor een sprookjeshuwelijk. Afhankelijk van het aantal gasten (van 16 tot 120 personen) kan de grote of een kleinere ruimte worden gehuurd voor een huwelijksceremonie, receptie, diner en/of feest.

trouwen bij qunis lijnden
foto: Mon et Mine

Chique en informeel

Dit oog- en tongstrelende restaurant is een paradijs voor lunch en diner. Je kunt hier in een chique maar informele setting genieten van de lekkerste gerechten, heerlijk! Restaurant Bij Qunis is een absolute aanrader als je net even iets anders wilt dan gemiddeld. En een heel groot voordeel: er is meer dan voldoende (gratis) parkeergelegenheid.

Restaurant Bij Qunis

Akerdijk 12
1175 LE Lijnden
www.restaurantbijqunis.nl
Facebook van Bij Qunis
Instagram van Bij Qunis

Openingstijden

Zondag & maandag gesloten
Dinsdag t/m zaterdag: 12.00 – 00.00 uur
(dinsdag t/m vrijdag open voor lunch & diner, zaterdag alleen diner)
Daarnaast geopend voor speciale gelegenheden.

Reserveer hier meteen je tafeltje

Volg ons!
Volg Hoofddorp Cityblog via social media en blijf op de hoogte van de leukste plekken en events van Hoofddorp & omgeving!

Hoofddorpse nieuwtjes en blogs in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief >>

Heb je zelf tips voor leuke (nieuwe) hotspots in Hoofddorp en omgeving of heb je een andere gouden tip?