Kerst in Hoofddorp: highlights 2018

kerst hoofddorp

Het blijft toch de gezelligste maand van het jaar: de decembermaand. De stad hangt vol met lichtjes. Je kunt lekker met een dekentje op de bank gaan zitten, maar in Hoofddorp is genoeg te doen. We hebben de highlights voor je op een rijtje gezet.

Genieten tijdens het shoppen
In de weekenden tussen Sinterklaas en Kerst is er in het hele centrum muziek en entertainment (van ca 12.30 tot ca 16.30 uur). Tijdens het winkelen kun je genieten van kerstkoren die de prachtigste Christmas Carols zingen, is er een Kerst DJ, zijn er zingende Kerstbomen, kerstbands, een levensgrote Snowglobe (zo’n bol waarin het gaat sneeuwen als je schudt) en prachtig verlichte acts. In winkelcentrum Vier Meren staat een heuse knuffelboerderij (12.00 tot 17.00 uur) en op diverse plekken in het centrum worden lekkernijen uitgedeeld en zijn er plekken waar je gezellige kerstfoto’s kunt maken. Je kunt zelfs met de Kerstman op de foto! Meer info >

Christmas Shopping Night
Op vrijdag 21 december staat winkelcentrum Vier Meren (één van de overdekte gedeeltes in Hoofddorp centrum) in het teken van kerstshoppen, want dan is het Christmas Shopping Night! De winkels zijn tot 22.00 uur geopend en vanaf 18.00 uur zijn er diverse feestelijke activiteiten.

Kerstmarkten
Hoe kom je beter in de kerststemming dan met een bezoek aan een kerstmarkt? Vrijdag 14 december van 16.00 tot 21.00 uur wordt in de wijk Graan voor Visch een gezellige kerstmarkt georganiseerd, compleet met vuurkorf, live-muziek en een plein speciaal ingericht voor kinderen. Denk aan springkussens, een zweefmolen en de kinderen kunnen zich laten schminken.

Op zaterdag 15 december kun je leuke kerstcadeaus shoppen op de kerstmarkt in het centrum van Hoofddorp op het Dik Tromplein, Marktplein en Marktlaan. Van 10.00 tot 17.00 uur vind je hier meer dan 50 kramen.

Kerstlichtjestocht
Op vrijdagavond 21 december kun je het kerstverhaal beleven tijdens een lichtjeswandeling door Floriande. De wandeling duurt ongeveer 20 minuten en is voor jong en oud. Start: tussen 19.00 en 20.00 uur. Vergeet niet zelf een lampionstokje mee te nemen.

Start: Genderenplein (bij Albert Heijn), Hoofddorp

lichtjestocht hoofddorp

IJspret
Winters middelpunt is de kinderschaatsbaan op het Polderplein-Buiten. Tijdens de hele kerstvakantie (van vrijdag 21 december tot en met zondag 6 januari) kunnen kinderen gratis schaatsen op deze openlucht kunstschaatsbaan van 100m2. Je kunt natuurlijk schaatsen, maar er is meer vermaak: er is (kerst)muziek, een echte koek & zopie en er zijn ijsbeertjes als schaatshulp beschikbaar. Er worden gratis schaatsen beschikbaar gesteld; je betaalt alleen 10 euro borg (eigen schaatsen zijn niet toegestaan). De opening van de schaatsbaan is op vrijdag 21 december om 20.00 uur door burgemeester Onno Hoes. Kunstschaatsvereniging Haarlem zal zorgen voor een spetterende openingshow.

Openingstijden: de schaatsbaan is dagelijks geopend (ook op koopavond) met uitzondering van de feestdagen. Kijk hier voor de actuele openingstijden.

Polderplein-Buiten, Hoofddorp

SantaRun Haarlemmermeer
Op vrijdag 21 december van 19.00 tot 22.00 uur is de jaarlijkse SantaRun door het centrum van Hoofddorp. De route is 3 kilometer en het is een gezelligheidsloop (dus geen hardloopwedstrijd). Het is de bedoeling dat de deelnemers verkleed gaan in Santa pak. Met mooiste is: de opbrengst gaat naar een goed doel.

Start: Burgemeester van Stamplein, Hoofddorp Meer info >

Speciale inpakservice
In winkelcentrum Vier Meren (tegenover Blokker) kun je de kerstcadeautjes die je net hebt gekocht prachtig in laten pakken. De speciale inpakstand vind je op de volgende data en tijden: donderdag 20, zaterdag 22, zondag 23 en maandag 24 december van 12.00 tot 17.00 uur. Op vrijdag 21 december is de inpakstand er van 15.00 tot 20.30 uur.

High tea
Echt iets voor de feestdagen…een overheerlijke high tea. De leukste adresjes vind je hier.

Er is meer…
Natuurlijk is er veel meer te doen in de decembermaand in Hoofddorp. Denk aan kinderactiviteiten, optredens en natuurlijk heel veel eten zoals lunches en speciale avonden. Kijk voor meer activiteiten tijdens de feestmaand hier.

Fijne dagen!

Volg ons!

Volg Hoofddorp Cityblog via social media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Hoofddorp & omgeving!
https://www.facebook.com/cityblog.hoofddorp/
https://www.instagram.com/cityblog.hoofddorp/

Tags from the story

Geef een reactie