De leukste tips voor Koningsdag in Hoofddorp

Koningsdag Hoofddorp

Geen grote feesten, Koningspelen of naar de Vrijmarkt. Koningsdag vieren we dit jaar thuis. Koningsdag wordt Woningsdag of Balkoningsdag. Maar hoe zorg je dat het thuis een Oranjefeestje wordt om nooit te vergeten? Wij helpen je graag op weg met deze leuke tips. Van tips voor de kids tot borrelboxen en van muziek maken tot oud Hollandse spelletjes. Enjoy!

Marktkraam

Vrijmarkten kunnen deze Koningsdag helaas niet plaatsvinden. Maar niet getreurd: Marktplaats organiseert de VrijMarktplaats. Ga op jacht of leg je kleedje door middel van een advertentie. Je kunt een foto plaatsen van je kleedje met spulletjes en zo digitaal verkopen. Houd wel rekening met de anderhalve meter afstand met ophalen!
www.marktplaats.nl

Muziek maken

Bespeel je een instrument? Zorg dat je om 10.00 uur klaar staat in je tuin of op je balkon. Zingen kan natuurlijk ook! Het Concertgebouworkest roept iedereen die dan kan op om op maandag 27 april om klokslag 10.00 uur samen het Wilhelmus ten gehore te brengen!
Wil je vooraf oefenen? Bladmuziek kun je downloaden op de website van het Concertgebouw Orkest.

Word zelf Koning(in)

Laat zien dat je een echte Koning kan zijn door iets goeds te doen voor een ander. Met de ‘Ik ben een koning’-les van Jong Ondernemen bedenk je stap voor stap jouw actie waarmee je jouw steentje kan bijdragen. Check de website, start je actie en laat iedereen zien dat je een koning bent door je verdiende poster op het raam te plakken!

Oranje knutselen

Als je dan zelf een Koning bent, hoort daar natuurlijk ook een kroon bij. Maak het helemaal af met een medaille, sjerp of knutsel een ketting met een medaillon. Of beschilder een oud t-shirt. Liever iets anders knutselen? Van een kijkdoos maak je een kamer uit een paleis, inclusief Koning en Koningin. Op internet vind je nog heel veel andere leuke ideeën.

Oranje boven

Zonder oranje is Koningsdag geen Koningsdag… Dus… Ga op zoek naar je oranje outfit, slingers, schmink en vergeet zeker niet de Nederlandse vlag! Natuurlijk kun je ook je ramen versieren, of een mooie stoepkrijttekening maken of fleur je huis op met een prachtig oranje tulpenboeket. Zo ziet iedereen dat het ondanks alles toch een feestdag is!

Koningsdag Hoofddorp

Oranje gebak

Wat is een feest zonder gebak? Natuurlijk kun je lekkere gebakjes halen, maar wist je dat je zelf ook heel leuk oranje gebak kunt maken? Wat dacht je van versierde cupcakes, een cheesecake met oranje topping of een worteltaart? Ook hartige snacks mogen niet ontbreken! Maak een leuke schaal met worteltjes, paprika chips en rijg Nibbits aan een dropveter! Op ah.nl vind je nog veel meer originele ideeën!

Oud Hollandse spelletjes

Spelletjes horen bij Koningsdag. Helaas gaan ook de Koningsspelen dit jaar niet door. Thuis kun je ook heel goed aan de slag! Koekhappen, zaklopen of maak een heel parcours in huis of in de tuin. Gebruik ballonnen om er een extra feestelijk tintje aan te geven.
Houd je van schaken? Op Koningsdag vindt het grootste online schaaktoernooi voor gezinnen plaats. Je kunt je aanmelden op de website, en vast beginnen met oefenen. Alle gezinnen kunnen gratis meedoen aan deze feestelijke activiteit, vanuit huis!
Meer info >

Genieten als een Koning(in)

Geen Koningsnacht of kroegentocht, dus we maken er thuis maar gewoon een feestje van. Deze ondernemers kleuren jouw Koningsdag oranje met ontbijt, lunch, borrel of andere (oranje) lekkernijen voor bij de koffie:

  • Venneper Lodge Nieuw-Vennep: bestel een complete Koningsbox en laat thuisbezorgen voor een onbezorgde Koningsdag thuis met ontbijt, lunch én borrel. Genoeg plezier voor de hele dag!
  • The Pastry Kitchen: haal de heerlijkste oranje gebakjes. Kruisweg 642, Koningsdag open van 08.30 tot 11.30 uur
  • HEMA Floriande: geen Koningsdag zonder oranje tompoucen van de HEMA! HEMA Floriande is op Koningsdag geopend van 10.00 tot 13.00 uur om jou van heerlijke tompoucen te voorzien
  • Q-Beach Badhoevedorp: bestel de Q-Beach Woningsdag Borrelbox. Deze box met lekkere speciaal biertjes of een flesje wijn met borrelhappen en versiering laat je makkelijk thuisbezorgen
  • Bakkerij Gorthuis: maak je eigen tompouces van bakkerskwaliteit met het zelfmaak tompoucespakket van Bakkerij Gorthuis! Te bestellen via de website of in de winkel (Kruisweg 953). Koningsdag open van 07.30 tot 12.00 uur
  • The Market Club: met de borrelbox van The Market Club heb je thuis genoeg te happen en te sappen! Verkrijgbaar met wijn of speciaalbieren. Afhalen (Kruisweg 995) en bezorgen
  • Daan’s Coffee & More: wat dacht je van een koninklijke high tea? Sandwiches, oranje gebak en thee worden op Koningsdag thuisbezorgd. Bestellen via Facebook of WhatsApp

Let op! Haal je iets af of laat je iets bezorgen en moet je nog betalen? Houd afstand van elkaar en vraag om een Tikkie of betaal contactloos!

Koningsspelen

Vanaf 14.00 uur op Koningsdag gaat kinderboerderij De Boerenzwaluw live op Facebook met de Koningsspelen. Anna, de zwartblesschaap, wil er graag voor die dag tip top uitzien en daar gaan de beheerders wat aan doen. Je kunt live meekijken hoe het schaap geschoren wordt en je kunt vragen stellen over de dieren.

Thuistoost

De Oranjebond roept op om om 16.00 uur het glas te heffen op de Koning. Willem Alexander is tenslotte jarig. En we proosten natuurlijk graag mee!

Koninklijke films kijken

Klaar met al het feestgedruis? Wat is er dan leuker om met de voetjes omhoog samen een ‘koninklijke film‘ te kijken? Er zijn genoeg leuke films te vinden over koningen, prinsen en prinsessen, wat dacht je van ‘The Lion King’ of ‘Lang leve de koningin’? Bingewatchen zonder kids? Dan is de serie The Crown echt een aanrader.

Thuis uit eten

Koningsdag is de perfecte dag voor take away of delivery! Wordt het ribs, burgers, pizza of iets anders lekkers? Bestel of haal af bij jouw favoriete restaurant en haal het restaurantgevoel in huis. Onze lijst is behoorlijk lang, dus keuze genoeg! Sommige restaurants hebben speciale Koningsdagmenu’s. #supportyourlocals

Heb jij nog toevoegingen op deze lijst? Mail ons: hoofddorp@cityblog.nl

Volg ons!

Volg Hoofddorp Cityblog via social media en blijf op de hoogte van de leukste plekken en events van Hoofddorp & omgeving!


Hoofddorpse nieuwtjes en blogs in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief >>

Heb je zelf tips voor leuke (nieuwe) hotspots in Hoofddorp en omgeving of heb je een andere gouden tip?

Tags from the story
,