Sinterklaasintocht Hoofddorp

sinterklaasintocht hoofddorp

Hij komt, hij komt! En dit jaar belooft het wel heel spectaculair te worden: de Sinterklaasintocht. Zondag 18 november is het zover. Traditiegetrouw vaart de goedheiligman via de Hoofdvaart het centrum binnen. Hoewel het een feest voor de kleine Hoofddorpers is, zijn we toch altijd een beetje zenuwachtig als de datum van de intocht dichterbij komt.

De boot meert om 11.30 uur aan bij Hotel de Beurs. Maar voor die tijd (vanaf 11.00 uur) kunnen we een spetterend voorprogramma op de Hoofdvaart verwachten. Wat dat precies is, is nog een verrassing. Sinterklaas zal worden vergezeld door vele Pieten en zijn trouwe paard Amerigo.

sinterklaasintocht hoofddorp

Nadat Sint en zijn Pieten aan wal zijn gegaan, stapt Sint op zijn paard en vertrekt in een feestelijke optocht richting het Raadhuisplein. Daar is het feest en zal de locoburgemeester omstreeks 12.00 uur de kindervriend verwelkomen. Onder begeleiding van de echte Pietenband maakt de kindervriend en de Pieten vervolgens een rondrit en wandeling door het centrum.

sinterklaasintocht hoofddorp

Tot zondag!

Intocht Sinterklaas
Zondag 18 november
11.00 tot 15.00 uur

Volg ons!
Volg Hoofddorp Cityblog via Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Hoofddorp & omgeving!

Tags from the story
,

Geef een reactie