Er-op-uit met de kids – 15x doen in de herfstvakantie

herfstvakantie uitjes hoofddorp

De zomer ligt alweer ver achter ons, de eerste 7 weken van het nieuwe schooljaar zitten er alweer op, aan het herfstachtige weer zijn we inmiddels ook al gewend…dus tijd voor de herfstvakantie! Lekker luieren, het bos in of eropuit. Er is weer zoveel te beleven in Hoofddorp en omgeving voor en met kinderen in deze herfstvakantie! Van museum en Halloween, tot indoor speeltuin en appels plukken… We hebben een superlang lijstje (op datum) voor je samengesteld. Kies maar…!

12-27 OKTOBER: NEDERLANDS TRANSPORTMUSEUM
In de herfstvakantie is het Nederlands Transportmuseum alle dagen geopend. Het museum vertelt verhalen over transport in Nederland. Er is een speciaal kinderplein, waar je zelfs je vaardigheden als piloot kunt testen in een vliegsimulator.
En zet alvast in je agenda: op 2 en 3 november is er een modelbouwweekend waar je alles op het gebied van modelbouw kunt vinden, zoals modelauto’s, -vrachtwagens, -schepen, -treinen en diorama’s.
meer info >

transport-museum-nieuw-vennep

18 OKTOBER: THEATERVOORSTELLING HET ACHTERHUIS
Actrice Sabine van Boven bewerkte het dagboek van Anne Frank tot een monoloog waarin zij op indringende wijze vertelt over de ruim 2 jaar dat Anne Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog moest schuilen. De voorstelling is geschikt voor 10 jaar en ouder en wordt gehouden in de Bibliotheek Haarlemmermeer.
meer info >

19 OKTOBER: WONDERE WERELD MAD SCIENCE @ CRUQUIUS MUSEUM
De gekke professors van Mad Science komen weer langs in het museum om kinderen die geïnteresseerd zijn in wetenschap letterlijk en figuurlijk weg te blazen. Tijdens de show Wonderen van Beweging wordt het museum omgebouwd tot laboratorium, de kinderen worden omgedoopt tot laboranten en ze mogen de professors assisteren bij hun spannende experimentenshow.
meer info >

19-27 OKTOBER: KINDERPRETPARK HERFSTEDITIE
Ga uit je dak bij het grootste indoor kinderpretpark. En dat om de hoek! Tijdens de herfstvakantie wordt de VanZantenhal Nieuw-Vennep omgetoverd tot een waar kinderpretpark met maar liefst 40 grote opblaas attracties. Rennen, springen, klimmen, klauteren, glijden, voetballen of gewoon op een stoere hindernisbaan spelen; het kan allemaal. Zelfs voor de allerkleinsten is er een leuk afgeschermd gedeelte, waar zij zich veilig kunnen vermaken.
meer info >

kinderpretpark hoofddorp

20 OKTOBER: POMPOEN UITHOLLEN @ SPEELTUIN ZWANENBURG
Wel eens gehoord van Speeltuin Zwanenburg? Echt de moeite waard om eens heen te gaan en te ontdekken wat er allemaal te doen is! De hele herfstvakantie is de speeltuin geopend. Op 20 oktober kun je er meedoen met een workshop ‘pompoen uithollen’ en op 26 oktober kun je meegriezelen met je eigen gemaakte pompoen, tijdens de jaarlijkse Halloween optocht.
meer info >

21 OKTOBER: CINEKID KINDERMEDIAFESTIVAL
In Het Cultuurgebouw in Hoofddorp kunnen kinderen genieten van een festival vol opvallende en bijzondere films. Cinekid on Tour is het grootste kindermediafestival ter wereld en biedt een bijzonder filmpakket voor kinderen vanaf 3 jaar.
meer info >

21, 22, 24 OKTOBER: KIDS FUNDAGEN @ SKICENTRUM HOOFDDORP
Zin om tijdens de herfstvakantie lekker te skiën of snowboarden? Dat kan tijdens de kids fundagen bij Skicentrum Hoofddorp. Een hele dag (of dagdeel) vol sport, spel en plezier!
meer info >

21, 22, 24, 25 OKTOBER: VAKANTIEDAGEN @ STAL JASPER
Ook tijdens de herfstvakantie organiseert Stal Jasper in Beinsdorp weer leuke vakantiedagen voor paardenliefhebbers. De hele dag staat in het teken van paarden: een rondleiding en vragentocht door de stallen, pony’s poetsen, pony rijden, de paarden lekkers voeren en spelen in de stro disco! Voor kinderen vanaf 5 jaar met en zonder paardrijervaring. Wel vooraf reserveren via de website.
meer info >

paarden hoofddorp

22-24 OKTOBER: PIER K KINDERKUNSTDAGEN
Pier K organiseert in de herfstvakantie weer een aantal dagen vol creativiteit en gezelligheid voor kinderen in de leeftijd van 6-12 jaar in het thema Sport. Samen met leeftijdsgenootjes tekenen en schilderen, dansen op hiphop muziek, bouwen of boetseren. Dat belooft veel plezier en gezelligheid.
meer info >

23 OKTOBER: KIDS-WORKSHOPS INTRATUIN CRUQUIUS
Er is zoveel meer te zien dan alleen ‘groen’ in de Intratuin! Naast een leuke speurtocht door de winkel, zijn er op 23 oktober ook diverse kinderworkshops, waaronder een vogelhuisje nachtlamp maken, een voederhuisje schilderen en een dromenvanger maken. Wel van te voren even telefonisch aanmelden.
meer info >

25 OKTOBER: HALLOWEEN DISCOZWEMMEN @ SKWA
Dansend het weekend in met een avondje discozwemmen! Dit keer helemaal in het thema Halloween. De DJ zorgt voor de meest spetterende muziek van dit moment.
meer info >

26 OKTOBER: NACHT VAN DE NACHT @ ‘T FORT
Op zaterdag 26 oktober, bij het invallen van de duisternis, gaan de lichten uit op ‘t Fort bij Vijfhuizen! Laat je meevoeren op duistere rondleidingen op en rond het fort. Rooster onderweg een marshmallow boven een knapperend vuurtje, warm je binnen in het fort aan een sessie glow-in-the-dark schilderen of ga los bij de silent disco. Vanaf 19.00 uur worden in Restaurant ‘t Fort de kaarsen ontstoken en waan je je in de 19e eeuwse vesting van weleer!
meer info >

26 OKTOBER: HALLOWEEN DISCO @ JEUGDLAND HOOFDDORP
Voelen in de griezelige doos, je laten schminken als een griezel of anderen de stuipen op het lijf jagen met een echt lijkende bloedende vinger. Of ga los op de dansvloer en doe mee met de stoelendans. Het kan allemaal op de Halloween disco van Jeugdland.
Kinderen, ouders, opa’s en oma’s, neefjes en nichtjes, ooms en tantes…iedereen is welkom om mee te genieten. En natuurlijk mag je verkleed komen!
meer info >

Halloween hoofddorp

26 OKTOBER: HALLOWEEN @ HOOFDDORP CENTRUM
Hoofddorp Winkelstad pakt uit met een waar Halloween-event voor de kids met de Griezelbus van Paul van Loon, griezelshows, meet & greets met o.a. Dolfje Weerwolfje en Foeksia de Miniheks en een optocht door het centrum. Kom in je griezeligste outfit en doe mee!
meer info >

T/M 27 OKTOBER: APPELS PLUKKEN @ DE OLMENHORST
Tot en met 27 oktober kun je nog zelf appels plukken bij Boomgaard de Olmenhorst. Soms kun je in de weekenden ook peren plukken. Er is een speelveldje met speeltoestellen voor kinderen én je kunt hier heerlijke appeltaart eten!
In de herfstvakantie worden er ook leuke kinderactiviteiten georganiseerd, zoals theatervoorstellingen en schminken.
meer info >

Nog meer leuks om te doen:
>> 9x leukste buitenspeelplekken
>> 3x lekkerste pannenkoekenrestaurants
>> 4x bioscopen in Hoofddorp

Volg ons!
Volg Hoofddorp Cityblog via social media en blijf op de hoogte van de leukste plekken en events van Hoofddorp & omgeving!


Hoofddorpse nieuwtjes en blogs in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief >>

Heb je zelf tips voor leuke (nieuwe) hotspots in Hoofddorp en omgeving of heb je een andere gouden tip?

Tags from the story
,