Er-op-uit met de kids – 11x doen in de kerstvakantie

kerstvakantie hoofddorp

De kerstvakantie is begonnen! Dat betekent twee weken vrij om allerlei leuke dingen te doen met de kinderen. Ze hoeven zich geen moment te vervelen, want er is veel te doen in de kerstvakantie. Om het je gemakkelijk te maken, zetten wij leuke dingen voor je op een rijtje in Hoofddorp & directe omgeving.

Theater: Oliver Twist Christmas Style

Theater De Meerse viert het 25-jarig bestaan met een eigen productie: Oliver Twist Christmas Style. Oliver Twist is de door Charles Dickens geschreven klassieker dat het verhaal verteld over het leven van Oliver Twist, een weesjongetje dat na een leven vol honger, zakkenrollerij en afwijzing uit de onderwereld van Londen wordt geplukt en zijn verdiende geluk vindt. Met een meesterlijke rol voor Paul Groot.

23, 24, 26 en 27 december, Theater De Meerse, meer info >

Naar de film

In de kerstvakantie zijn er bij Kinepolis Cinemeerse een aantal leuke kerstfilms voor het hele gezin te zien. Denk aan The Grinch, het grappige en hartverwarmende verhaal over de magie van Kerst en Mary Poppins Returns, de betoverende en vrolijke (nieuwe!) musical over de perfecte super nanny Mary Poppins.

Kinepolis Cinemeerse, meer info >

IJspret in Hoofddorp Centrum

Op Polderplein-Buiten in Hoofddorp Centrum kunnen kinderen tot 12 jaar gratis schaatsen op een openlucht schaatsbaan. Er zijn ijsbeertjes als schaatshulp beschikbaar en schaatsen zijn tegen een kleine borg verkrijgbaar. De schaatsbaan is dagelijks geopend tijdens de gehele kerstvakantie, met uitzondering van de feestdagen.

21 december t/m 6 januari (tijdens feestdagen gesloten), Polderplein-Buiten, meer info >

Kinderpretpark

Springen, klauteren, klimmen, voetballen of een hindernisbaan…het kan allemaal in dit grootste indoor kinderpretpark in Nieuw-Vennep. Met 40 grote opblaasattracties kunnen kinderen helemaal uit hun dak gaan. Voor de allerkleinsten is er een apart afgezet gedeelte met verschillende attracties zoals een springkussen en een ballenbak.

27 december t/m 6 januari, 10.00-17.00 uur (tijdens feestdagen gesloten), VanZantenhal, meer info >

kinderpretpark

Kinderkunstdagen

Pier K organiseert in de kerstvakantie een aantal dagen vol workshops, voorstellingen, kunst en muziek voor kinderen in de leeftijd van 6-12 jaar in het thema Cinema. Samen met leeftijdsgenootjes dansen als in een videoclip, sieraden maken of een scene uit een film naspelen. Dat belooft veel plezier en gezelligheid.

2, 3 en 4 januari, Pier K, meer info >

Bowlen

Bij Claus kun je elke dag tijdens de kerstvakantie Cosmic Bowlen. Dat is bowlen in het donker met lichtgevende ballen, de lekkerste hits, laser- en lichteffecten. Met gratis glow in the dark ketting. Superleuk om met het hele gezin te doen.

24 december t/m 6 januari, 15.00-16.00 uur, Claus Bowling, meer info >

Jeugdland Hoofddorp

Deze avonturen bouwspeelplaats is tijdens de kerstvakantie extra veel open. Er wordt iedere dag een leuke activiteit georganiseerd, zoals pizza maken, lasergamen, boogschieten, een tafelvoetbaltoernooi en een Nieuwjaarsfik op 5 januari.

Maandag t/m vrijdag 10.00-17.30 uur en zaterdag 10.00-17.00 uur (tijdens feestdagen gesloten), Jeugdland Hoofddorp, meer info >

Museum

In het Haarlemmermeermuseum is veel te beleven tijdens de kerstvakantie: je kunt alles leren over stoomkracht, er zijn o.a. speciale rondleidingen door het museum zonder grote-mensen-taal, waarbij kindergidsen je alles vertellen over de geschiedenis van Haarlemmermeer en tijdens de oud-Hollandse spelletjes-dagen kun je kegelen, tollen, knikkeren, hoepelen en nog veel meer.

Dagelijks (tijdens feestdagen gesloten), Haarlemmermeermuseum, meer info >

haarlemmermeermuseum

Springkussenfestival

Alle kids kunnen zich heerlijk uitleven op spectaculaire springkussens in de sporthal in Badhoevedorp. Combineer met een bezoek aan het zwembad en je hebt een heerlijke sportieve middag.

27, 28 en 29 december, 11.00-17.00 uur, Sportplaza De Sporthoeve, meer info >

Lasergamen

Bij SKWA (Sportcomplex Koning Willem-Alexander) kun je in de kerstvakantie lasergamen. Een sessie duurt een kwartier. Leuk om te combineren met vrijzwemmen.

24 december, 2 en 4 januari, SKWA, meer info >

Kerstcircus Haarlem

Een bezoek aan een circus is een traditioneel kerstuitje voor het hele gezin en mag eigenlijk niet ontbreken in de kerstvakantie. Kerstcircus Haarlem biedt met The Next Generation een mooie combinatie van oud en nieuw circus. HCnieuws.nl geeft haar lezers trouwens 10 euro korting op de voorstelling van 28 december. Meer info >

21 december t/m 6 januari, Reinaldapark, Haarlem, meer info >

Als je het echt niet meer weet, kun je altijd nog gaan zwemmen, naar het Speelkasteel, trampoline springen bij JumpXL een film op Netflix kijken of koekjes bakken.

Hoe dan ook: fijne feestdagen en een heel gelukkig 2019!

Volg ons!

Volg Hoofddorp Cityblog via Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Hoofddorp & omgeving!

Tags from the story
,

Geef een reactie