Er-op-uit met de kids – 11x doen in de meivakantie

meivakantie hoofddorp

Meivakantie! Of ze nu één of twee weken vakantie hebben, het is tijd om lekker op pad te gaan met de kinderen. Zo middenin de lente is het heel fijn om vrij te zijn. Heb je nog geen plannen? In Hoofddorp & omgeving is weer van alles te doen voor de kinderen en de hele familie. Wij verzamelden de leukste tips voor je, dus je hoeft niet langer na te denken. Veel plezier!

Bezoek de tulpenvelden

In een groep van max. 12-15 personen bezoek je prachtige tulpenvelden nabij Keukenhof. Je krijgt uitleg over het groeien en bloeien van de bollen en bloemen en er is volop tijd om foto’s te maken in het veld. Leuk om familiekiekjes te maken! Er zijn ook verschillende leuke accessoires en rekwisieten beschikbaar, zoals manden, gieters, klompen enz.

Bezoek de website voor beschikbare bezoekdata, FAM Flowerfarm, meer info>

FAM Flower Farm Lisse

Klimpark21

De favoriete plek van jonge en oude avonturiers is weer open. Je kunt hier op verschillende routes en hoogtes (tot maar liefst 10 meter én met spannende hindernissen) klimmen en klauteren. Als je echt niet bang bent aangelegd, dan kun je met de tokkelbaan van meer dan 100 meter over dit outdoorpark heen razen.

27 april t/m 5 mei, Klimpark21, meer info >

Kinderpretpark Lente Editie

Uit je dak bij het grootste indoor KinderPretpark met wel 40 grote opblaasattracties! Rennen, springen, klimmen, klauteren, skelteren, glijden, trampolines, voetballen of gewoon op een stoere hindernisbaan spelen. Voor de allerkleinsten is er een apart afgezet gedeelte met verschillende attracties zoals een kleine disco, ballenbak en springkussen. Als dat geen te gekke dag wordt!

23 april t/m 3 mei (27 & 28 april gesloten), 10.00-17.00 uur, VanZantenhal, meer info >

kinderpretpark hoofddorp

Nederlands Transport Museum

Van een Romeinse koets tot een Stearman Hammond vliegtuig en van vele modellen fietsen en brommers tot een brandweerwagen. Je vindt het allemaal in het Nederlands Transport Museum. Sinds vorig jaar in Nieuw-Vennep gevestigd en is zeker een bezoekje waard.

27 april t/m 5 mei, 10.00-17.00 uur, Nederlands Transport Museum, meer info >

Koningsdag

Van gezellige kleedjesmarkt tot spelletjesdag; hier vind je onze tips om te doen met kinderen tijdens Koningsdag in Hoofddorp & omgeving.

Roofvogelshow @Keukenhof

Valken, uilen, buizerds en arenden vliegen vlak boven je hoofd in een spectaculaire roofvogelshow in de Keukenhof. De shows duren 45 minuten en starten dagelijks om 12.00 en om 14.30 uur.

29 april t/m 3 mei, 12.00 & 14.30 uur, Keukenhof, meer info>

Familiemusical Woezel & Pip

De voorstelling Woezel & Pip en de Tijdmachine is een familiemusical voor kinderen vanaf 2 jaar. Na de voorstelling kunnen de kids knuffelen met de levensgrote pluchen Woezel en Pip in de foyer van de Meerse.

4 mei, 14.00 & 16.00 uur, Theater de Meerse, meer info>

Zwemplezier

Yes! Er kan weer buiten worden gezwommen! Als het weer het toelaat kun je heerlijk zwemmen in het buitenbad van SportPlaza de Estafette. En natuurlijk lekker zonnen en spelen op de zonneweide. Op vrijdag 26 april is er discozwemmen voor kids t/m 12 jaar. Genoeg zwemplezier dus!

Dagelijks (Koningsdag gesloten), wisselende openingstijden, SportPlaza de Estafette, meer info >

zwemmen hoofddorp

Naar de film Cats

Cats, op zoek naar Kattopia is een superleuke familiefilm over een avontuurlijk katje dat op zoek gaat naar de droomplek van elke kat.

Diverse tijden, Kinepolis Hoofddorp, meer info>

Boerengolf

Bij boerenbedrijf De Liedehoeve kun je terecht voor het oergezellige, typisch Hollands spel Boerengolf en andere leuke (binnen)spelletjes met een agrarisch tintje. Je kunt ook gezellig picknicken op de boerderij.

Dagelijks, Boerderij De Liedenhoeve, meer info>

Jeugdland Haarlemmermeer

Jeugdland Hoofddorp en Nieuw-Vennep zijn elke dag open vanaf 10 uur. Kinderen kunnen hutten bouwen, spelen met water en zand, lekker klimmen, schommelen, struinen over het terrein en nog veel meer. Ouders zijn welkom op het terras. Iedere dag zijn er leuke activiteiten. In de meivakantie wordt ook de Jeugdland Huttenbouw Driedaagse georganiseerd.

Dagelijks vanaf 10 uur (op zondag & op Koningsdag gesloten), Jeugdland Hoofddorp & Nieuw-Vennep, meer info>

jeugdland Haarlemmermeer

Volg ons!
Volg Hoofddorp Cityblog via Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Hoofddorp & omgeving!

Tags from the story
,