Er-op-uit met de kids – 11x doen in de voorjaarsvakantie

voorjaarsvakantie hoofddorp

Jaaaa het is voorjaarsvakantie! Tijd om leuke dingen te ondernemen met de kids. Geen idee wat je moet gaan doen? We hebben een aantal geslaagde uitstapjes in Hoofddorp & omgeving voor je verzameld, want er is weer genoeg te doen. Van workshops tot lekker buiten ravotten en van gezellig naar de film tot bowlen met het hele gezin. Die ene week vakantie is waarschijnlijk véél te kort!

Filmpje pakken
Je begint de voorjaarsvakantie meteen goed bij Kinepolis Cinemeerse, want daar wordt op zondag 17 februari een Kleuterbios georganiseerd met Maya de Bij en haar insectenvriendjes. Het wordt niet helemaal donker in de zaal en het geluid is iets zachter. Bij binnenkomst krijgen alle kids een bekertje limonade, er is een knutselhoek en aan het eind van de film krijgen ze een echt filmdiploma. Er zijn trouwens de hele vakantie leuke films te zien voor alle leeftijden.
17 februari, Kinepolis Cinemeerse Hoofddorp, meer info >

Lekker naar het strand
Kom maar op met het voorjaar! In Langevelderslag in Noordwijk heeft strandrestaurant Nederzandt in het zand bij de strandopgang een gigantische speeltuin gemaakt: Speeltuin Speelzandt. Glijden, klimmen of knoeien met de waterbaan. Vanaf het gezellige terras heb je goed uitzicht over de speeltuin. Bovendien hebben ze een uitgebreide menukaart die ook goed ingespeeld is op kinderen.
dagelijks, Nederzandt Langevelderslag Noordwijk, meer info>

speeltuin nederzandt
Speeltuin Speelzandt

Bowlen
Bij Claus kun je elke dag tijdens de voorjaarsvakantie Cosmic Bowlen. Dat is bowlen in het donker met lichtgevende ballen, de lekkerste hits, laser- en lichteffecten. Met gratis glow in the dark ketting. Superleuk om met het hele gezin te doen.
t/m 24 februari, 15.00-16.00 uur, Claus Bowling, meer info >

Stoompracticum
Op 18, 20 en 22 februari kun je in het Haarlemmermeermuseum De Cruquius alles leren over stoomkracht tijdens een stoompracticum. Onder deskundige begeleiding kan iedereen een eigen model stoommachientje in beweging brengen met water, vuur en brandstof. Verder heeft het museum leuke speurtochten die je samen of alleen kunt doen. Heb je de speurtocht af, dan krijg je een mooie bouwkaart mee naar huis.
18, 20 en 22 februari, Haarlemmermeermuseum Cruquius, meer info >

Kinderpretpark
Springen, klauteren, klimmen, voetballen of een hindernisbaan…het kan allemaal in dit grootste indoor kinderpretpark in Nieuw-Vennep. Met 40 grote opblaasattracties kunnen kinderen helemaal uit hun dak gaan. Voor de allerkleinsten is er een apart afgezet gedeelte met verschillende attracties zoals een springkussen en een ballenbak.
18 februari t/m 1 maart, 10.00-17.00 uur, VanZantenhal, meer info >

kinderpretpark

Kinderkunstdagen
Pier K organiseert in de krokusvakantie weer een aantal dagen vol creativiteit en gezelligheid voor kinderen in de leeftijd van 6-12 jaar in het thema @home. Samen met leeftijdsgenootjes tekenen en schilderen, dansen op hiphop muziek, bouwen of boetseren. Dat belooft veel plezier en gezelligheid.
19, 20 en 21 februari, Pier K Hoofddorp, meer info >

Intratuin
Je zou er in eerste instantie niet aan denken bij een uitstapje met de kinderen, maar een tuincentrum vinden kinderen vaak heel leuk! In de Intratuin Cruquius is zelfs een heuse kinderspeurtocht uitgezet en organiseren ze kidsworkshops. In de voorjaarsvakantie kunnen kinderen meedoen aan een workshop ‘Bloemstuk in je haren’ of een workshop ‘Zeedieren masker knutselen’.
20 februari, Intratuin Cruquius, meer info>

intratuin kidsworkshop

Disco jumpen
It’s disco time! Kids van 7 t/m 14 jaar kunnen dansen en jumpen tijdens de supergave Jump Disco bij JumpXL. Jump er op los terwijl de DJ de vetste muziek draait en de coole discolichten laat schijnen. Vergeet niet te reserveren! Tijdens de voorjaarsvakantie is JumpXL elke dag geopend vanaf 10 uur en bij elke reservering van 2 uur Fun Jump een beker limonade.
22 februari, 19.00-21.00 uur, JumpXL Nieuw-Vennep, meer info>

Jeugdland Hoofddorp
Deze avonturen bouwspeelplaats is tijdens de krokusvakantie extra veel open. Er wordt iedere dag om 14 uur een leuke activiteit georganiseerd. Kom lekker spelen, bouw een hut van pallets of een toren van kapla, ga knutselen in de knutselkamer of trap rond op een skelter. Op Jeugdland is altijd wat te doen.
ma-vr 10.00-17.30 uur en za 10.00-17.00 uur, Jeugdland Hoofddorp, meer info >

Ontmoet jouw favoriete helden
Op zaterdag 23 februari vindt het Kids Heroes Event plaats in Hoofddorp centrum. In winkelcentrum Vier Meren kun je de allerleukste helden ontmoeten zoals Woezel & Pip, Buurman & Buurman, Spiderman, Batman en Iron Man, maar ook de bekende YouTuber Milan Knol komt langs. Ook vind je in Vier Meren een echte game area waar het Fortnite Game Event plaatsvindt.
23 februari, 10.30-16.00 uur, Hoofddorp winkelcentrum, meer info>

kidsheroes hoofddorp

Neem een duik
Mocht het nu een dag toch wat minder mooi weer zijn, dan is een dagje zwemmen altijd een goed idee. Het Koning Willem Alexanderbad heeft diverse zwembaden, waar jong en oud zich uren kunnen vermaken. Glijbanen, diverse peuterbaden en een heerlijk bubbelbad.
Tijdens de voorjaarsvakantie gelden er verruimde openingstijden.
dagelijks, SKWA Hoofddorp, meer info>

Volg ons!
Volg Hoofddorp Cityblog via Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Hoofddorp & omgeving!

Geef een reactie