Er-op-uit met de kids – 11x doen in de voorjaarsvakantie

voorjaarsvakantie hoofddorp

Jaaaa het is voorjaarsvakantie! Tijd om leuke dingen te ondernemen met de kids. Geen idee wat je moet gaan doen? We hebben een aantal leuke uitstapjes in Hoofddorp & omgeving voor je verzameld, want er is weer genoeg te doen deze krokusvakantie. Van workshops tot sportieve activiteiten en van Kids Heroes tot een potje midget voetgolf met het hele gezin. Oh… en om niet te vergeten, kun je ook nog meedoen aan Carnaval! Die ene week vakantie is waarschijnlijk véél te kort!

Alle dagen: Schiphol Experience

We wonen vlakbij de grootste luchthaven van Nederland, maar weet je eigenlijk wel wat er allemaal achter de schermen gebeurt bij zo een grote luchthaven? Stap in de Schiphol Experience bus en ontdek alle geheimen en een stukje geschiedenis van luchthaven Schiphol. Wel reserveren.
meer info >

Er zijn trouwens nog veel meer leuke dingen om te doen op Schiphol voor de douane.

Schiphol-Experience
Foto: JTravelBlog

18 t/m 20 februari: Pier K Kinderkunstdagen

Ook deze vakantie organiseert Pier K Hoofddorp weer drie Kinderkunstdagen, met dit keer als thema Kamperen. Er wordt kampvuurtjes gemaakt, tenten gebouwd, geknutseld, muziek gemaakt, gezongen en gedanst. Iedere dag heeft een andere invulling. Je kunt je opgeven voor een dag, maar ook voor meerdere dagen.
meer info >

15 & 23 februari: kinderrondleiding door het museum

Speciaal voor kinderen tussen de 6 en 10 jaar zijn er op zaterdag 15 en 23 februari speciale kinderrondleidingen in het Historisch Museum en het Cruquius Museum. De rondleidingen worden gegeven door kindergidsen tussen de 10 en 14 jaar. Zij vertellen over de geschiedenis van Haarlemmermeer en over de werking van De Cruquius en haar strijd tegen het water. Ouders mogen hun eigen route kiezen, de rondleiding is alleen voor kinderen! Check de website voor locatie en tijden.
meer info >

Cruquius-Museum-haarlemmermeer

17 t/m 26 februari: Kinderpretpark

Springen, klauteren, klimmen, voetballen of een hindernisbaan…het kan allemaal in de VanZantenhal in Nieuw-Vennep tijdens het grootste indoor kinderpretpark. Met 40 grote opblaasattracties kunnen kinderen helemaal uit hun dak gaan. Voor de allerkleinsten is er een apart afgezet gedeelte met verschillende attracties zoals een springkussen en een ballenbak.
meer info >

Alle dagen: Midget Voetgolf

Is het een dag minder mooi weer? In de voorjaarsvakantie is Midget Voetgolf in Nieuw-Vennep iedere dag geopend! Midgetgolf maar dan met een voetbal, binnen. Op 18 spectaculaire Midget Voetgolf holes zijn de club en het balletje van midgetgolf vervangen door een voet en een voetbal. De banen zijn origineel. De focus ligt bij Midget Voetgolf op techniek en stalen zenuwen. Leuk om te doen met het hele gezin, geschikt vanaf 6 jaar. Alle dagen in de voorjaarsvakantie van 12.00 tot 17.00 uur.
meer info >

t/m 1 maart: Nederlands Transportmuseum

In de voorjaarsvakantie is het Nederlands Transportmuseum in Nieuw-Vennep alle dagen geopend. Het museum vertelt verhalen over transport in Nederland. Er is een speciaal kinderplein, waar je zelfs je vaardigheden als piloot kunt testen in een vliegsimulator.
meer info >

19 februari: Intratuin kinderworkshops

Je zou er in eerste instantie niet aan denken bij een uitstapje met de kinderen, maar een tuincentrum vinden kinderen vaak heel leuk! In de Intratuin Cruquius is zelfs een heuse kinderspeurtocht uitgezet en organiseren ze kidsworkshops. In de voorjaarsvakantie kunnen kinderen meedoen aan een workshop ‘Canvas tasje versieren, ‘Lijstje versieren’ of een workshop ‘3D tor knutselen’.
meer info >

intratuin kidsworkshop

15 februari: Apollo 11 – De Meerse Hoofddorp

Een voorstelling over de grootste en gevaarlijkste missie uit de geschiedenis van de mensheid, die begint met een inspirerende toespraak van Meneer de President en eindigt met de veilige landing in de Stille Oceaan. Zes uitvoerenden (drie spelers en drie musici) brengen dit immense avontuur tot leven en springen razendsnel van plek naar plek: van Houston naar de maan, van The Oval Office naar de raket, van schoonheidssalon La Luna naar Ground Control, van Cape Canaveral naar de Pacific…
meer info >

t/m 22 februari: Jeugdland

Schilderen, pizza’s bakken, cupcakes versieren, armbandjes maken, spelletjes doen en ook nog een Carnavalsfeest voor jong en oud! Jeugdland Hoofddorp en Jeugdland Nieuw-Vennep organiseren al deze (en nog veel meer!) activiteiten. Check de site voor alle informatie!
meer info >

17 t/m 20 februari: sportieve activiteiten

In de voorjaarsvakantie zorgt Team Sportservice Haarlemmermeer voor een mooi programma met sportieve activiteiten voor kinderen van 2 tot en met 12 jaar in diverse gymzalen in Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Rijsenhout en Zwanenburg. De docenten toveren de gymzaal om tot een spannend lasergame parcours. Voor de jongste kinderen, peuters en kleuters, is er een mega bobbelbaan, waar ze lekker kunnen rollen, klimmen, kruipen en spelen.
meer info >

22 februari: ontmoet je helden tijdens Kids Heroes

Op zaterdag 22 februari van 11.00 tot 17.00 uur vindt het Kids Heroes Event plaats in Hoofddorp centrum. In winkelcentrum Vier Meren kun je je allerleukste helden ontmoeten zoals Elsa en Olaf, Star Wars en Ernst & Bobbie, maar ook de bekende YouTuber Don Plevier, beter bekend als GameMeneer, komt langs.
meer info >

Extra tip: bezoek de Corendon Boeing 747

In de voorjaarsvakantie zullen de deuren van de Boeing 747 die bij het Corendon Village Hotel in Badhoevedorp staat worden geopend. Wil jij ervaren hoe het is om achter het stuur te zitten in de cockpit? Dan is dit je kans! Dagelijks kun je het vliegtuig bewonderen tussen 15.00 tot 17.00 uur. Wel reserveren.
meer info >

Corendon Boeing 747 Badhoevedorp

Als je het echt niet meer weet, kun je altijd nog gaan zwemmen, naar de film, naar het Speelkasteel, trampoline springen bij JumpXL, een film op Netflix kijken of koekjes bakken.

In ieder geval: fijne vakantie!

Volg ons!

Volg Hoofddorp Cityblog via social media en blijf op de hoogte van de leukste hotspots en events van Hoofddorp & omgeving!


Hoofddorpse nieuwtjes en blogs in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief >>

Heb je zelf tips voor leuke (nieuwe) hotspots in Hoofddorp en omgeving of heb je een andere gouden tip?