Er-op-uit met de kids – 12x doen in de zomervakantie

zomervakantie uitjes hoofddorp

Het is nu echt bijna zover: zomervakantie! Dat betekent eropuit met de kinderen, en daarvoor hoef je niet ver! In de Haarlemmermeer is zoveel leuks te doen. Van jeugdkampen tot bloemen plukken. Het strand is zelfs dichterbij dan je denkt! En ook voor de sportievelingen zijn er heel veel leuke activiteiten. We hebben de allerleukste doe-tips voor je op een rijtje gezet. Je hoeft je niet te vervelen deze zomer. Rest ons je een hele fijne vakantie te wensen!

Zwembad De Vosse – Hillegom 
Zoek je verkoeling op een warme zomerse dag? Zwembad de Vosse heeft buitenzwembaden, een glijbaan en waterspeeltuin en behoort tot de mooiste buitenzwembaden van Nederland! Er is een ligweide waar je heerlijk kunt zonnen of een partijtje volleybal of badminton kunt spelen. Voor de kinderen is er een speeleiland op de ligweide en de allerkleinsten kunnen veilig spelen in de waterspeeltuin. Deze is volledig afgebakend door middel van een hek, zodat de kleintjes niet zomaar naar de diepere baden kunnen lopen. 

Van woensdag 24 t/m zondag 28 juli organiseert Sportcentrum de Vosse een springkussenfestival! Rennen over de lange stormbaan, springen vanaf de hoge springtoren en win een interactief spel. Kinderen t/m 12 jaar kunnen zich helemaal uitleven op de kussens. Voor de ouders en/of begeleiders is er een terras met uitzicht op de springkussens. Er is wifi en er is allerlei lekkers te verkrijgen in de kantine.
Vosselaan 152 – Hillegom, meer info>

Zwembad-de-vosse-hillegom

Stal Jasper – Beinsdorp
In de zomervakantie organiseert Stal Jasper allerlei kinderactiviteiten voor de paardenliefhebbers. Voor de allerkleinsten (vanaf 5 jaar) zijn er ponydagen, je krijgt dan een rondleiding met vragentocht door de stallen, leert pony’s poetsen, ponyrijden, mag iets lekkers voeren en spelen in de strodisco! De kinderen die iets meer ervaring hebben, kunnen een ‘eigen’ pony verzorgen voor een dag of meedoen aan een ‘paardenkamp-dag‘.
Hillegommerdijk 417 – Beinsdorp, meer info>

paarden hoofddorp

Electric Motorcross park (PARK21) – Hoofddorp
Wat meer spanning opzoeken in de zomervakantie? In PARK21 in Hoofddorp kun je (samen met je kind) motorcrossen! Je rijdt op een (stille) elektrische crossmotor. Leef je uit met een elektrische crossmotor op één van de 3 uitdagende circuits (er is een speciaal kindercircuit). 
Nieuwe Molenaarslaan 8 – Hoofddorp, meer info>

Como&Co – Noordwijkerhout
Even lekker niets? Beetje luieren, zwemmen en lekker eten? Bij Como&Co aan het Oosterduinsemeer in Noordwijkerhout kan het allemaal! Een idyllische plek, waar je kan genieten van de prachtige omgeving en heerlijke appeltaart! De auto parkeer je (gratis!) voor de deur. Kleedje mee, zwemkleding aan, drankje erbij en genieten maar!
Boekhorsterweg 18 – Noordwijkerhout, meer info>

como-co-noordwijkerhout

Mad Science Zomerkamp
Uitvinder in de dop? Nieuwsgierig aagje? Wat dacht je van raketten lanceren, slijm maken en werken aan de coolste gadgets. Mad Science Zomerkamp organiseert diverse educatieve zomerkampen voor kinderen. Ontdekken, experimenteren en ook een beetje kattenkwaad uithalen. De zomerkampen zijn in de buurt; zowel in het Cruquius museum als in de Bibliotheek in Hoofddorp.
Kijk hier voor data en meer informatie. 

Bootverhuur Bij Van Assema – Haarlemmerliede
Voor een boottochtje hoef je niet naar de Côte d’Azur. Bij Van Assema kun je diverse boten huren voor een onvergetelijke dag op het water. Vissen op de Mooie Nel, varen door de grachten van Haarlem, een ijsje halen bij Tante Saar aan het Spaarne. En na afloop is het nog heerlijk vertoeven in de jachthaven Bij Van Assema!
Penningsveer 5 – Haarlemmerliede, meer info>

bij-van-assem-bootverhuur-haarlemmerliede

Kinderrommelmarkt – Lisse
Op zaterdag 20 juli vindt er in Dorpshart Lisse een gezellige kinderrommelmarkt plaats. Kinderen kunnen deze dag hun oude speelgoed verkopen en zo een zakcentje verdienen voor de vakantie! Op kleedjes worden de mooiste spullen uitgestald, van puzzels tot boekjes en van poppen tot spelletjes. Vanaf 10.00 uur start de verkoop door de jonge inwoners van Lisse. Wie weet heb je geluk en vind je net datgene dat je al zo graag wilde hebben…
Dorpshart – Lisse, meer info>

Hoofddorp aan Zee – Het Cultuurgebouw Hoofddorp
Kom naar Hoofddorp aan Zee en maak samen met anderen jouw eigen festival! In een spannende week werk je, samen met een groep andere kinderen en kunstenaars, aan een bijzonder project: een ‘Festival uit de toekomst’. Je bedenkt zelf of samen wat jij wil maken en hoe. Een kunstwerk of juist iets heel anders, jij bepaalt en wordt geholpen door professionele kunstenaars en andere begeleiders.

Hoofddorp aan Zee Junior (9 t/m 12 jaar) vindt plaats op 15 t/m 18 juli. Hoofddorp aan Zee XL (12 t/m 15 jaar) vindt plaats op 22 t/m 25 juli.
Raadhuisplein 3-9 – Hoofddorp, meer info>

hoofddorp-aan-zee

Kindervakantieweek – Hoofddorp
Van 19 tot 23 augustus vindt in Studio 5! in Hoofddorp de Kindervakantieweek plaats. Een week vol spel, sportiviteit, creativiteit en ontspanning voor alle kinderen van Hoofddorp & omstreken. Dit jaar is een bijzonder jaar, dan wordt er namelijk de 50e Kindervakantieweek gevierd. Extra feest dus! 
Waddenweg 3 – Hoofddorp, meer info>

Kinderpretpark Zomer Editie – Nieuw-Vennep
Uit je dak bij het grootste indoor KinderPretpark in de VanZantenhal met wel 40 grote opblaasattracties! Rennen, springen, klimmen, klauteren, skelteren, glijden, trampolines, voetballen of gewoon op een stoere hindernisbaan spelen. Voor de allerkleinsten is er een apart afgezet gedeelte met verschillende attracties zoals een kleine disco, ballenbak en springkussen. Als dat geen te gekke dag wordt! Tijdens de zomervakantie alleen op woensdag en vrijdag geopend; bij tropische temperaturen gesloten.
IJweg 1415 – Nieuw-Vennep, meer info>

kinderpretpark hoofddorp

Huttenbouw Speeltuin Zwanenburg – Zwanenburg
Zelf met andere enthousiaste kinderen een hut bouwen, waar je ook echt in kan slapen? Van 20 t/m 23 augustus wordt er weer de, inmiddels beroemde, huttenbouw georganiseerd! Dit jaar met het thema ‘NEON’. Dinsdag 20 augustus om 08.30 uur gaat de poort open en vanaf 10.00 uur kan er weer getimmerd worden. Op woensdag- en donderdagavond mogen de oudere kinderen in hun eigen hut blijven slapen met als afsluiter op vrijdag de huttenverbranding. Inschrijven via de website.
Plantsoenlaan 6 – Zwanenburg, meer info>

Nederlands Transport Museum
Van een Romeinse koets tot een Stearman Hammond vliegtuig en van vele modellen fietsen en brommers tot een brandweerwagen. Je vindt het allemaal in het Nederlands Transport Museum. Sinds vorig jaar in Nieuw-Vennep gevestigd en is zeker een bezoekje waard.
Lucas Bolsstraat 7 – Nieuw-Vennepmeer info>

transport-museum-nieuw-vennep

Nog meer leuks om te doen:
>> 9x leukste buitenspeelplekken
>> 3x lekkerste pannenkoekenrestaurants
>> Jeugdland Haarlemmermeer
>> Toolenburger Plas
>> Cruquius Museum

Volg ons!
Volg Hoofddorp Cityblog via Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Hoofddorp & omgeving!

Tags from the story
, ,