Er-op-uit met de kids – 10x doen in september

uittips september hoofddorp

Voor de meesten is de zomervakantie alweer achter de rug. De kinderen zijn weer naar school en zo langzaamaan komen we weer allemaal in het dagelijkse ritme. Maar de zomer is nog niet voorbij! Er staan zoveel leuke (kinder)activiteiten gepland in de maand september in de Haarlemmermeer, dat we er een heel blog aan hebben gewijd. We hebben de leukste to do’s met kids voor je op een rijtje gezet. Op datum, zodat je niets hoeft te missen…!

7 SEPTEMBER: JONGDIERENSHOW OOSTEINDE
Op deze zaterdag zal er een hoop gekakel klinken in Tuincentrum De Oosteinde. Een konijnenfokkersvereniging en pluimveevereniging organiseren samen een evenement, waar allerlei soorten konijnen en kippen worden gekeurd. Tijdens deze keuring mogen zowel de fokkers als bezoekers aanwezig zijn en natuurlijk vragen stellen aan de deskundige keurmeesters. Speciaal voor deze dag is er een knuffelhoek ingericht waar kinderen onder begeleiding de konijnen mogen knuffelen! Uiteraard mogen ze dan ook even spelen in het speelkasteel, of een bezoekje brengen aan de boerderij van het tuincentrum!
Locatie: Zandlaan 22 – Hillegom
Tijden: 09.00-16.00 uur
Toegang is gratis
MEER INFO >

7 SEPTEMBER: VUUR EN LICHT OP HET WATER
Voorafgaand aan de Feestweek Aalsmeer vindt traditiegetrouw Lichtjesavond plaats op de Westeinderplassen. Aanschouw dit sfeervolle evenement vanaf de boot of de kade. Je kan rekenen op een paar honderd fraai verlichte boten en als afsluiting een spetterend vuurwerk.
Locatie: Ringvaart Haarlemmermeerpolder – Aalsmeer
Tijden: vanaf ongeveer 20.30 uur, vuurwerk vanaf ongeveer 23.00 uur
Toegang is gratis
MEER INFO >

vuur-en-licht-op-het-water-aalsmeer

7-14 SEPTEMBER: FEESTWEEK VIJFHUIZEN
Dit jaar viert Vijfhuizen zijn 40e feestweek! Een groot feest voor alle Vijfhuizenaren, maar natuurlijk kan iedereen meedoen aan allerlei feestelijke activiteiten. En ook voor de kids is er enorm veel te doen. Zo is er vrijdag 13 september een kinderdisco en zaterdag 14 september vinden er door het hele dorp een rommelmarkt en jaarmarkt plaats.
Locatie: div. plekken in Vijfhuizen
Tijden: check de website
Toegang is gratis
MEER INFO >

8 SEPTEMBER: AARDAPPELOOGSTDAG PARK21
Wil je eens echt een ander soort activiteit doen met de kinderen? Ga dan je eigen aardappelen oogsten op Parklanden! Een ritje met de tractor naar het aardappelveld, zelf je aardappelen oogsten om er vervolgens zelfs frites van te maken! Ook appelfrites behoort tot de mogelijkheden. Uiteraard met eigen geplukte appels. Op Parklanden wordt er een waar feest van gemaakt met nog vele andere activiteiten zoals je eigen limonade melken en huttenbouwen. Er is ook nog een maisdoolhof. Vergeet niet je vooraf even aan te melden!
Locatie: Parklanden – Nieuw-Vennep
Tijden: 11.00-16.00 uur
Toegang: 5 euro (gratis voor kinderen van 2 jaar of jonger)
MEER INFO >

aardappeloogstdag parklanden park21

8-14 SEPTEMBER: FEESTWEEK AALSMEER
De hele week worden er tal van activiteiten georganiseerd tijdens de 25e editie van de feestweek in Aalsmeer. Op woensdagmiddag 11 september is er een Rabo Kindermiddag met spellen, schmink en optredens!
Locatie: Praamplein – Aalsmeer
Tijden: 14.30-16.30 uur
Toegang is gratis
MEER INFO >

13-15 SEPTEMBER: THEATERFESTIVAL GRAZENDE ZWAAN
Theater Grazende Zwaan is een nieuw theaterfestival in de Haarlemmermeer voor jong en oud. Tijdens het festival zijn er uiteenlopende theatervoorstellingen zoals Boer Boris, de Gruffalo en Bach en Bleekwater, maar ook muziekvoorstellingen. Daarnaast zijn er allerlei activiteiten om aan deel te nemen. Het festival vindt plaats in en om een monumentale boerderij op Landgoed Kleine Vennep, die je van binnen tijdens de Open Monumentendagen (14 en 15 september) kan bezichtigen. Buiten kun je deelnemen aan festival maaltijden of lekker picknicken.
Locatie: Hoofdweg 1041 – Nieuw-Vennep
Tijden: 18.00-21.30 uur (vr), 14.30-22.00 uur (za) & 11.00-18.00 uur (zo)
Toegang: kinderen gratis
MEER INFO >

14 SEPTEMBER: EERSTELING AMBACHTENDAG
Tijdens de Open Monumentendagen organiseert Korenmolen De Eersteling de jaarlijkse Ambachtendag. Er zijn verschillende soorten ambachten te bewonderen; aanwezig zijn o.a. een pottenbakker, palingroker, klompenmaker en een goudsmit. Leuk voor jong en oud! Er zijn pannenkoeken en springkussens, dus wat wil je nog meer.
Locatie: Hoofdweg 741 – Hoofddorp
Tijd: 09.30–16.30 uur
Toegang is gratis
MEER INFO >

korenmolen de eersteling hoofddorp

21-22 SEPTEMBER: PUUR NATUUR MARKT OLMENHORST
Landgoed De Olmenhorst is op zich al een feestje om met kinderen te bezoeken. Zelf appels plukken en thuis vervolgens appeltaart maken. Of als je niet kan wachten, bestel je deze lekker op het terras van De Olmenhorst. Zaterdag 21 en zondag 22 september vindt er op het landgoed een Puur Natuur Markt plaats. Een kleine, sfeervolle kwaliteitsmarkt die mooie streekproducten aanbiedt. In de middag is er een muzikaal programma. Er staat een tent op het grote grasveld met eten en drinken, maar je kunt ook fijn neerstrijken in de sfeervolle Fruitloods en genieten van koffie en lekkers of lunch. Op het grote grasveld kunnen kinderen naar hartelust spelen in de speeltuin en er zijn diverse activiteiten voor jong en oud.
Locatie: Lisserweg 481 – Lisserbroek
Tijden: 10.00-17.00 uur
Kosten: toegang is gratis, je betaalt alleen 3 euro voor parkeren
MEER INFO >

olmenhorst Lisserbroek

22 SEPTEMBER: FAMILIEWANDELTOCHT LANDGOED KEUKENHOF
Geniet van een mooie wandeling op Landgoed Keukenhof; zowel door de bloemententoonstelling als bij het kasteel. Leuk om met de hele familie te doen. Doe mee met de puzzelwedstrijd en maak kans op een mooie prijs. Na afloop is er voor de kids een leuke beloning. De route is kinderwagenvriendelijk en ± 3 km lang.
Locatie: Keukenhof, ingang Stationsweg 166A – Lisse
Tijd: start tussen 08.00–11.00 uur
Kosten: 5 euro (kinderen 1 euro), inschrijven ter plaatse
MEER INFO >

29 SEPTEMBER: ONTDEK HOOFDDORP
Op zondag 29 september worden door heel Hoofddorp van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat heel veel leuke, bijzondere en verrassende activiteiten georganiseerd. Diverse locaties en organisaties laten zich van hun meest verrassende kant zien en organiseren unieke activiteiten, die geschikt zijn voor jong en oud. Bak je eigen pizza, doe een QR Speurtocht, bezoek het ziekenhuis om te ervaren hoe het is om dokter te zijn, krijg een rondleiding in Het Cultuurgebouw, ontdek de geheimen van een bowlingbaan of maak een rit in een echte oldtimer. En er is nog veel meer! Alles ligt dicht bij elkaar, dus kom vooral op de fiets!
Locatie: diverse locaties door heel Hoofddorp
Tijd: 07.00-21.00 uur
Toegang is gratis
MEER INFO >

ontdek hoofddorp

Nog meer leuks om te doen:
>> 9x leukste buitenspeelplekken
>> 3x lekkerste pannenkoekenrestaurants
>> Jeugdland Haarlemmermeer
>> Cruquius Museum

Volg ons!
Volg Hoofddorp Cityblog via social media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Hoofddorp & omgeving!


Hoofddorpse nieuwtjes en blogs in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief >>

Heb je zelf tips voor leuke (nieuwe) hotspots in Hoofddorp en omgeving of heb je een andere gouden tip?

Tags from the story
,