Er-op-uit met de kids – 9x de leukste buitenspeelplekken in en om Hoofddorp

buiten spelen Haarlemmermeer

Even geen school, geen schermpjes, maar lekker naar buiten! Ben je regelmatig op zoek naar plekken om de kids even uit te laten razen? In de Haarlemmermeer zitten heel veel leuke speelterreinen. Wij hebben de allerleukste buiten speeltuinen van Hoofddorp & omgeving voor je bezocht en hier voor je verzameld.

Haarlemmermeerse Bos, Hoofddorp

Kinderen kunnen hier naar hartelust rennen, klauteren en klimmen op de vele speeltoestellen en in het avontuurlijke speelbos vind je een houten speelkasteel, een touwbaan en klimbomen. Als het nou een écht warme dag is, is het Haarlemmermeerse bos dé plek om te gaan spelen. Op verschillende plekken langs het water staan diverse speeltoestellen waar ze zich kunnen uitleven. Voor verkoeling neem je een duik in het meer, en voor de lekkere trek kun je ook nog eens terecht bij Papa’s Beach House!
Bereikbaar via o.a. Kruisweg en Drie Merenweg (N205) in Hoofddorp

Haarlemmermeerse-Bos-hoofddorp
buiten spelen Haarlemmermeer

Speeltuin Zwanenburg, Zwanenburg

Wat een geweldige plek is dit! Een veelzijdige speeltuin (gerund door vrijwilligers) waar je kind zich uren kan vermaken. Er is een kabelbaan, zandbak, er zijn klimtoestellen en er is zelfs een zwembad! Tevens is er een heerlijk grasveld waar je kan picknicken; er is van alles te halen in het winkeltje (ook verantwoorde ijsjes!)
Plantsoenlaan 6 in Zwanenburg – www.speeltuinzwanenburg.nl

Tuincentrum de Oosteinde, Vijfhuizen

Hier zou je niet zo snel aan denken bij een speelplaats, toch kan je kind zich hier heerlijk vermaken! De tuin van De Oosteinde Vijfhuizen is een echte speelplaats die bestaat uit schommels, een zandbak, een trampoline, een springkussen en een kinderboerderij. Alles even mooi aangelegd, en een heerlijk terras met loungebanken waar je van alles kunt nuttigen!
Schipholweg 1088 in Vijfhuizen – www.deoosteinde.nl

Speeltuinvereniging Nieuw Leven, Spaarndam

Deze speeltuin is al vele jaren een favoriete speelplaats van buurtbewoners. Maar uiteraard is iedereen welkom! Je vindt er onder andere glijbanen, een zandbak en schommels. En dat alles in een prachtige omgeving. Parkeren kan bij Fort Zuid, waar je ook nog eens een lekker drankje kan drinken met uitzicht op de Mooie Nel.
Boezemkade 1 in Spaarndam – www.speeltuinnieuwleven.nl

nieuw-leven-speeltuin

Strandplaats Nederzandt, Noordwijk

Strand én speeltuin! Nederzandt is een heerlijke plek, waar je kan lunchen, borrelen en dineren. Maar wat deze plek nu echt leuk maakt is dat ze een speeltuin hebben: Speelzandt. In deze speeltuin kunnen kinderen klauteren, schommelen, maar ook lekker spelen met water. En dat alles in het zand. Vanaf het gezellige terras heb je een goed overzicht op de speeltuin.
Langevelderslag 36-56 in Noordwijk, www.nederzandt.nl

speeltuin nederzandt

Jeugdland, Nieuw-Vennep & Hoofddorp

Jeugdland Nieuw-Vennep is een groot speelterrein met een kabelbaan, skelters, klimtoestellen, schommels en een zandbak. Maar er is ook een huttenbouwdorp. Elke maand zijn er leuke activiteiten, zoals knutselen, hutten bouwen of een springkussen wedstrijd.

Jeugdland Hoofddorp is een bouw-, speel-, doe- en ontdekplek voor kinderen van alle leeftijden (onder de 6 jaar is begeleiding door een volwassene verplicht). Er zijn verschillende speeltoestellen, maar er is ook genoeg ruimte voor kinderen om zelf te ontdekken. Je kunt er bijvoorbeeld spelen met water en zand en er is zelfs hout aanwezig om hutten te bouwen. Dus neem je vriendjes mee, wat eten en drinken, en ga naar buiten om te spelen en te bouwen!
Getsewoudweg 2 in Nieuw-Vennep & Redenburgsingel 100 in Hoofddorp – www.jeugdland.net

Linnaeushof, Bennebroek

De grootste speeltuin van Europa zit bij je om de hoek! Hier kunnen jij en je kind zich zeker een dag vermaken. Met meer dan 350 speeltoestellen is er genoeg te doen. Voor de peuters en kleuters is er een eigen speelveld. Zodra de temperaturen tropisch worden, is ook dit attractiepark een aanrader; er is een uitgebreid waterpark. Wel droge kleren meenemen! Ben je liever sportief bezig? Dan kan je ook naar de midgetgolfbaan van de Linnaeushof. Een prachtig aangelegd terrein en ook los van de speeltuin te bezoeken.
Glipperweg 4C in Heemstede (grens Bennebroek) – www.linnaeushof.nl

linnaeushof

Speelbos Meermond, Cruquius

Spelen op een oude vuilnisbelt. Klinkt vies, maar dat is het niet! Op het oude vuil is heel veel nieuwe grond gestort, waardoor Speelbos Meermond nu een plek is, waar je kan ontdekken, in bomen kan klimmen en hutten kan bouwen. En waar je dus juist wel vies mag worden! Bovendien is het heel leerzaam; op Meermond vind je ook een duurzaamheidspad. Langs het pad staan borden die uitleg geven over wat je ziet en wat er leeft in de omgeving. Maar ook over natuur, milieu en duurzaamheid. De route is speciaal voor kinderen vanaf 4 jaar. 
Cruquiusweg 49 in Heemstede – www.speelbosmeermond.nl

Klimpark21, Nieuw-Vennep

De favoriete plek van jonge avonturiers. Je kunt hier op verschillende routes en hoogtes (tot maar liefst 10 meter én met spannende hindernissen) klimmen en klauteren. Als je echt niet bang bent aangelegd, dan kun je met de tokkelbaan van meer dan 100 meter over dit outdoorpark heen razen.
Kleilandpad 5 in Nieuw Vennep – www.klimpark21.nl

Klimpark21 hoofddorp

Op zoek naar nog meer speeltuinen?

Check ook de blog met de mooiste speeltuinen in Haarlem en omgeving.

En wat te doen met kids als het regent?

We hebben leuke uitjes voor kinderen in de omgeving Hoofddorp als het regent op een rijtje gezet.

Volg ons!
Volg Hoofddorp Cityblog via social media en blijf op de hoogte van de leukste plekken en events van Hoofddorp & omgeving!

Hoofddorpse nieuwtjes en blogs in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief >>

Heb je zelf tips voor leuke (nieuwe) hotspots in Hoofddorp en omgeving of heb je een andere gouden tip?