Stakingsdag 15 maart…de leukste uitjes

stakingsdag 15 maart hoofddorp uittips

Vrijdag 15 maart is er een landelijke onderwijsstaking. En alhoewel het voor velen een gepuzzel zal zijn met opvang voor de kinderen, kan het ook een uitgelezen kans zijn om eens heerlijk een dag met je kind(eren) op pad te gaan! Wij hebben de leukste uitjes in en om Hoofddorp voor deze vrije dag voor je op een rij gezet. Vrij zijn was nog nooit zo leuk!

Cruquius Museum

In het Cruquius Museum is er voor kinderen van alles te doen op 15 maart. In het stoompracticum kunnen kinderen experimenteren met water en vuur. Door de stoom gaat de machine werken en worden er weer andere machientjes aangedreven.
Op een 3D kaart van Nederland wordt de stijging van de zeespiegel nagebootst… En voor de allerkleinsten zijn er kleurplaten!

Meer info>

Speelbos Meermond

Als er na een bezoekje aan het museum nog energie over is, kan je samen met je kind(eren) nog een bezoek brengen aan de natuurspeeltuin aan de andere kant van de brug. De ‘geheime speeltuin’, zo wordt het speelbos in Park Meermond ook wel genoemd. En dat klopt wel; je moet best goed zoeken om deze avontuurlijke speelplek te vinden. Park Meermond ligt aan het Spaarne, achter de gemeentewerf, naast de weilanden van Hageveld en tegenover museum Cruquius. Volg de bordjes en je komt er vanzelf! Er is ook een duurzaamheidspad. Met de ‘In het Park’-app maak je de wandeling nog avontuurlijker. Op dit pad leer je alles over natuur, milieu en duurzaamheid. Meermond is dagelijks geopend van zonsopgang tot zonsondergang!

Meer info>

Jeugdland Haarlemmermeer

Kan je kind niet bij de BSO terecht of heb je geen oppas? Op de stakingsdag zijn zowel Jeugdland Hoofddorp als Jeugdland Nieuw-Vennep extra open van 10.00 tot 17.30 uur. Als het weer een beetje meezit, wordt het vrijdag pas echt een feestje. De meesters en juffen staken en kinderen kunnen de hele dag spelen! Hoe leuk?! Ouders zijn van harte welkom voor een kopje koffie of thee.

Meer info>

Claus Bowling

Claus Bowling in Hoofddorp opent vrijdag speciaal zijn deuren al om 11.00 uur. Er is ook extra cosmic bowlen van 14.00 tot 16.00 uur voor normaal tarief in plaats van cosmic tarief. Zoooo leuk die staking!

Meer info>

Workshop in het Teylers Museum

Speciaal voor creatieve kinderen is er een extra Kunst & Vliegwerk inloopworkshop in het Teylers Museum in Haarlem: Prachtige prints! Je gaat aan de slag met drukwerk: lijnen maken, kleuren kiezen, inkt rollen, printen… Je bent welkom tussen 11.00 – 15.30 uur. Deelname is gratis voor iedereen tot en met 17 jaar.

Meer info>

Filmpje pakken bij Kinepolis

Maak van de gelegenheid gebruik om gezellig samen een filmpje te pakken. De bioscoop is geopend vanaf 10.00 uur en er zijn zelfs extra voorstellingen in de ochtend ingepland.

Meer info>

Volg ons!
Volg Hoofddorp Cityblog via Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Hoofddorp & omgeving!

Tags from the story
, ,

Geef een reactie