10x de mooiste trouwlocaties

trouwlocaties hoofddorp

Yes I do…heb je trouwplannen en ben je op zoek naar een toffe trouwlocatie? In Haarlemmermeer zijn veel officiële trouwlocaties te vinden. Bruidsfotograaf Sophie Prins deelt met ons haar favoriete trouwspots van Hoofddorp & omgeving om je te helpen in jouw zoektocht naar de perfecte locatie. Van op en top romantisch trouwen op een prachtige historische locatie tot meer ontspannen in het bos of tussen de fruitbomen. Zo is er altijd een locatie te vinden die bij jouw wensen past. Enjoy!

De Olmenhorst – Lisserbroek: trouwen in de boomgaard

Veruit mijn favoriete locatie in de regio: Landgoed de Olmenhorst. Het is een prachtige rustige buitenlocatie waarbij het voelt alsof je de hele wereld voor jezelf hebt. Geef het ja-woord tussen de fruitbomen (voetjes in het gras!) of onder een eeuwenoude boom. Er zijn oneindig veel hoekjes voor het maken van mooie foto’s. Mijn hart maakt een sprongetje als ik hier mag fotograferen! Er heerst een landelijke en informele sfeer. Binnen trouwen kan in het Boshuis of in De Tent. Absoluut een bijzondere locatie!
MEER INFO>

trouwen olmenhorst hoofddorp
trouwen olmenhorst hoofddorp
De Olmenhorst, foto’s: Sophie Prins Fotografie

Papa’s Beach House – Hoofddorp: beach vibe in het bos

Deze relaxte locatie ligt middenin het Haarlemmermeerse Bos en is gelegen aan het meer. Het privé-strandje aan het water is intiem en is ideaal om het ja-woord te geven in de buitenlucht (voetjes in het zand!). Binnen trouwen is ook mogelijk, waarbij je uitkijkt over het meer. Er heerst een informele, hippe sfeer. De plek is goed bereikbaar en het eten is bovendien erg lekker (niet onbelangrijk).
MEER INFO>

trouwen papas beach house hoofddorp
Papa’s Beach House, foto: Sophie Prins Fotografie

Restaurant Lieveling – Hoofddorp: geluk aan de plas

Deze officiële trouwlocatie ligt aan de Toolenburger Plas. Het is een hele lichte locatie. De ceremonie kan hier zowel binnen als buiten op het terras aan het water plaatsvinden. ’s Avonds geniet je van een adembenemende zonsondergang. Hoe romantisch wil je het hebben?
MEER INFO>

Restaurant ’t Fort – Vijfhuizen: trouwen op een Werelderfgoed

Het 19e eeuwse fort bij Vijfhuizen is door Unesco uitgeroepen tot Werelderfgoed en maakt onderdeel uit van de Stelling van Amsterdam. Het is een te gekke originele locatie waar je veel kanten op kunt, zowel voor kleine als grote groepen. Authentieker kan haast niet!
MEER INFO>

trouwen fort hoofddorp
trouwen fort hoofddorp
’t Fort Vijfhuizen, foto’s: Sophie Prins Fotografie

Bij Qunis – Lijnden: trouwen in een stoer industrieel monument

Restaurant Bij Qunis is gelegen in een oud stoomgemaal en dat zie je terug in de industriële details van de locatie. Dit prachtig gerestaureerde rijksmonument is super romantisch. De keuken van het restaurant is kwalitatief goed, georiënteerd op groente (het liefst zoveel mogelijk uit eigen tuin). Uniek en zeer sfeervol!
MEER INFO>

trouwen qunis hoofddorp
Bij Qunis

Restaurant Long Island – Hoofddorp: in de sfeer van de Hamptons

Het fraaie pand is gelegen aan de Toolenburger Plas. De inrichting is van Rivièra Maison (denk aan veel hout, shutters en windlichten) en dat geeft een gezellige landelijke sfeer. Dit zorgt voor een instant vakantiegevoel. De Queens ruimte is prima geschikt voor een huwelijksceremonie, diner of borrel tot 50 personen. De ruimte grenst aan een overdekt verwarmd terras waar je ’s avonds een prachtig uitzicht hebt over de plas.
MEER INFO>

Theehuis & Gemaal – Cruquius: romantisch trouwen in een museum

Stoomgemaal De Cruquius (1849) is een industrieel monument van wereldformaat. Het Theehuis was oorspronkelijk de woning van de opzichter van het stoomgemaal. Deze herkenbare plek in Haarlemmermeer is tegenwoordig een bijzondere locatie om te trouwen. Je kunt trouwen in de parkachtige tuin, het theehuis of in het naastgelegen museum. De spectaculaire stoommachine is behouden gebleven en dat levert mooie plaatjes op.
Theehuis Cruquius gaat verbouwen: van oktober 2019 tot eind 2020 kan er helaas niet getrouwd worden.
MEER INFO>

trouwen theehuis hoofddorp
Gemaal Cruquius, foto: Sophie Prins Fotografie

Groene Liede – Vijfhuizen: ontspannen en zeer kindvriendelijk

Trouwen bij de Groene Liede kan helemaal zoals jij het wilt: binnen in de sfeervolle zaal of buiten in de tuin (met wit prieeltje en roze rododendron), van 20 tot 120 personen, bepaal zelf de opstelling en je kunt zelfs binnen BBQ-en. Kortom: ontspannen trouwen op een rustige plek in de stijl en sfeer die jij wenst. Een groot voordeel is dat de locatie heel kindvriendelijk is door de buitenruimte (trampolines, minigolf).
MEER INFO>

trouwen groene liede hoofddorp
Groene Liede, foto: Sophie Prins Fotografie

Westeinder Paviljoen – Aalsmeer: stap in het huwelijksbootje

Voor wie gek is op het water: dit is een fantastische locatie. Het Westeinder Paviljoen ligt aan de Westeinder Plassen en dat zorgt voor een prachtig uitzicht. Tof idee: aankomen per boot en trouwen op het schelpenpaadje, direct aan het water. Een onvergetelijke ervaring! Het waterfront buitenterras is uitermate geschikt voor een gezellige borrel met hapjes en drankjes. Binnen trouwen is ook mogelijk in het moderne sfeervolle restaurant.
MEER INFO>

trouwen westeinder hoofddorp
Westeinder Paviljoen, foto: Sophie Prins Fotografie

Kasteel Keukenhof – Lisse: sprookjesachtig trouwen in een kasteel

Kasteel Keukenhof (1641) is het stralende middelpunt van het prachtige Landgoed Keukenhof en is één van de meest romantische locaties om te trouwen. Letterlijk een sprookjeshuwelijk. Het is een statige chique locatie, waarbij je toch een relaxte sfeer ervaart. Je kunt hier ook buiten trouwen en zelfs in het bos. De tuinen zijn waanzinnig voor trouwfoto’s!
MEER INFO>

trouwen kasteel keukenhof hoofddorp
Kasteel Keukenhof, foto: Sophie Prins Fotografie

Meet…fotograaf Sophie

Sinds 2016 ben ik fulltime bruids- en gezinsfotograaf. Ik geniet van het leven en dat wil ik graag uitstralen in mijn werk. Met deze positiviteit wil ik graag mensen vastleggen zoals ze echt zijn en ze daarbij op hun gemak stellen. Dat is mijn passie. Ik vertel het liefdesverhaal van mensen met spontane en intieme foto’s. Warm en vooral niet te geposeerd, met oog voor detail. Veel lachende gezichten en stralende ogen. Graag leer ik mensen kennen, zodat ik ze kan vastleggen zoals ze écht zijn en ik ze een persoonlijke, prachtige zichtbare herinnering kan geven van hun bruiloft.

Meer weten? Neem een kijkje op mijn website en neem vrijblijvend contact met me op!

E: info@sophieprinsfotografie.nl
T: 06-30774661
Instagram van Sophie Prins

Sophie Prins fotografie

Wil je nog afvallen, fitter, strakker of sterker te worden voordat je in je trouwjurk stapt? Wij hebben een paar tips om lekker(der) in je vel te zitten voor je op een rijtje gezet.

Volg ons!

Volg Hoofddorp Cityblog via social media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Hoofddorp & omgeving!

Hoofddorpse nieuwtjes en blogs in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief >>

Foto’s header: Sophie Prins Fotografie

Tags from the story
,