Corona initiatieven in en om Hoofddorp

corona initiatieven hoofddorp

De coronacrisis maakt massaal mooie, sportieve, originele en creatieve initiatieven los, zo ook in en om Hoofddorp. Van online sportlessen tot het virtueel genieten van de tulpenbollen, van kaartjes maken voor ouderen tot op berenjacht gaan en van tijdelijke delivery door winkels en restaurants tot online borrelen. Wij hebben er zoveel mogelijk voor je op een rijtje gezet.

Let op! Ga je naar een winkel of restaurant, houd dan 1,5 meter afstand en ga niet met teveel mensen naar binnen. Betaal contactloos.

Restaurants met tijdelijke delivery & take away

Restaurants in en om Hoofddorp proberen de boel draaiende te houden en bieden nu tijdelijke take-way en/of delivery aan. En hoe fijn voor ons thuisblijvers: zo kunnen we blijven genieten van al dat lekkers! Het restaurantgevoel thuis dus. Check hier onze lijst met restaurants die nu tijdelijke bezorgservice aanbieden in Haarlemmermeer.

Tip: gebruik de Hoofddorp Cityblog app. Hierin vind je alle restaurants uit Haarlemmermeer die nu bezorgen en/of afhaalservice aanbieden op één plek.

Lokale winkels die nu thuisbezorgen

Ook onder lokale winkeliers ontstaan allerlei initiatieven om het hoofd boven water te houden, zoals private shopping en tijdelijke bezorgservice. Zo shop je toch bij de lokale winkels en je steunt ze in deze weirde tijd. Onze tips voor winkels in en om Hoofddorp die nu (tijdelijk) thuisbezorgen vind je hier.

Shoppen bij lokale winkels

Met al dat gehamster overleven de grote supermarkten deze crisis wel, dus koop eens bij de lokale groentewinkel, bakker, slager of kaasboer. Ook op de Haarlemmermeerse weekmarkten staan ondernemers met superlekkere verse producten die jouw steun goed kunnen gebruiken.

Zo blijf je in beweging

Diverse sportscholen proberen ons thuiswerkers en thuisblijvers in beweging te houden nu we niet naar de scholen toe kunnen. Zo volg je online pilateslessen bij Studio Nine Pilates, breng je lichaam en geest tot rust tijdens een online yogales van FeelGood Yoga, volg je live danslessen voor het hele gezin via het YouTube-kanaal van dansschool Marcella van Altena en doe je mee met de workouts van Punch Hoofddorp.

Bezoek Keukenhof online

Al het moois van het park wil Keukenhof graag laten zien onder het motto ‘Als mensen niet naar Keukenhof kunnen komen, brengen we Keukenhof naar de mensen’. Je kunt rekenen op prachtige beelden van Keukenhof 2020 met uitleg van o.a. de tuinmannen. De video’s vind je op het YouTube kanaal van Visit Keukenhof.

keukenhof Lisse

Fleur je huis en werkplek op

De bloemen en voorjaarsplantjes draaien massaal door op de veiling, waardoor ze vernietigd moeten worden. Zo zonde! Koop daarom kleurrijke bloemen bij de bloemist om de hoek of koop bloemen en planten rechtstreeks bij de kwekers, bijvoorbeeld in Lisserbroek of Hillegom. Zo haal je meteen het voorjaar in huis én je steunt de sector die het momenteel ook erg zwaar heeft.

Rondleiding door een Boeing 747

Stoelriemen vast want dit gaat een turbulent ritje worden! Regelmatig geeft een echte piloot een live rondleiding door de Boeing 747 van het Corendon Village Hotel in Badhoevedorp die je vanuit je eigen woonkamer kan bewonderen. Houd de Facebook-pagina in de gaten voor de data of kijk een live-tour terug.

Raamportretten van Martine Goulmy

In deze crisistijd ontstaan creatieve projecten. Fotografe Martine Goulmy zet mensen die ‘opgesloten’ zitten in hun huizen op de foto. En zo ontstaat een serie tastbare herinneringen aan een bizarre periode. Wij interviewden een aantal geportretteerden.

Raamproject Martine goulmy

Koop een cadeaukaart

Jouw favoriete lokale ondernemer(s) kun je ook supporten door nu een cadeaukaart te kopen. Als ze dan weer open gaan, kun je de cadeaukaart inleveren. Je kunt ze rechtstreeks bij de winkel kopen, maar er zijn ook landelijke initiatieven zoals www.helpdehoreca.nl waarbij Haarlemmermeerse ondernemers zijn aangesloten.

Hotels helpen Nederland

Ben jij een zorgverlener die niet in Haarlemmermeer woont, maar wel hier aan het werk moet en accommodatie zoekt? Of wil je dichter bij je geliefden zijn in deze moeilijke tijd? In Hoofddorp bieden Novotel Amsterdam Schiphol Airport (15 euro per nacht) en Courtyard by Marriott Amsterdam Airport (25 euro per nacht) kamers aan. Check www.hotelshelpen.nl

Corendon Village Hotel in Badhoevedorp biedt zorgverleners zelfs gratis onderdak.

Online borrelen

Baal je er ook zo van dat je nu geen drankje kan doen in één van de vele horecagelegenheden in en om Hoofddorp? Organiseer een online borrel en laat je favoriete drankjes gewoon thuisbezorgen! De Beertenders Craftbeer Koerier komt gekoeld craftbeer bij jou bezorgen en Wijnservice Haarlemmermeer bezorgt de lekkerste wijnen aan je voordeur. Tip: het vrij-mi-bo-borrelpakket!

bier hoofddorp

Ga op berenjacht

Het idee is dat mensen beren voor het raam zetten, zodat er voor kinderen in deze moeilijke tijd een leuk buitenspel ontstaat: ze kunnen op ‘berenjacht’. Meer info via de speciale Berenjacht Facebook-groep.

Een kus door de brievenbus

Nog zo’n leuk fotografie-initiatief: een kus door de brievenbus. Fotografe Nicolette Zandee-Verbeek maakt portretten van mensen in deuropeningen. Vervolgens worden de foto’s op ansichtkaarten gezet, zodat je de kaarten kunt versturen.

kus door de brievenbus Verbeek fotografie hoofddorp

Ook een mooi initiatief van HEMA Floriande: wil jij iemand in een woon-zorgcentra in Haarlemmermeer een hart onder de riem steken? Dat kan! Lever jouw kaart of brief in en HEMA Floriande zorgt voor de rest. Hoe mooi is dat! 

Drive Thru

Bij de drive-in boerenwinkel van Hoeve de Vogel in Nieuw-Vennep (Hoofdweg 1379) kun je een samengesteld Boerderij Pakket kopen. Kofferbak open, de boodschappen worden ingeladen, contactloos pinnen en klaar!

Ongestoord ‘thuis’ werken

Jij werkt thuis, je partner werkt thuis en tussendoor moet je ook nog even de kinderen lesgeven. Zoek je een rustige plek om ongestoord ‘thuis’ te werken? BnB Hoofddorp heeft twee vrij toegankelijke kamers waar je rustig kunt werken. Gratis gebruik van Nespresso apparaat/waterkoker, magnetron, koelkast en zeer snelle wifi. Kamer is per dag te huur of voor langere tijd. 

Thuismuseum

Het LAM Lisse is een kunstmuseum voor alle leeftijden. Een beetje anders dan andere musea. Alle kunst heeft iets te maken met eten, drinken of winkelen. Omdat ook dit museum haar deuren moest sluiten, brengen zij het museum bij je thuis. Elke dag om 10 uur precies delen ze een Kunstsnack via het Thuismuseum op Instagram of via een tijdelijke nieuwsbrief. Leuk voor een dagelijkse dosis inspiratie.

Thuisblijfkleurplaten

Illustrator Eric Coolen heeft speciale binnenblijfkleurplaten gemaakt die je kunt downloaden van zijn website. Er zijn verschillende soorten en ook van een aantal Haarlemmermeerse plaatsen. Dus mocht je je vervelen en zin hebben om te kleuren…

#kooplokaalhaarlemmermeer

Mis je een corona initiatief dat zeker in dit lijstje moet staan? Mail ons: hoofddorp@cityblog.nl

Volg ons!

Volg Hoofddorp Cityblog via social media en blijf op de hoogte van de leukste plekken en events van Hoofddorp & omgeving!


Hoofddorpse nieuwtjes en blogs in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief >>

Heb je zelf tips voor leuke (nieuwe) hotspots in Hoofddorp en omgeving of heb je een andere gouden tip?

Tags from the story