Gratis dingen om te doen in en om Haarlemmermeer

gratis dingen doen haarlemmermeer

In Haarlemmermeer en omgeving is er van alles te doen waar je helemaal niets voor hoeft te betalen. Wat? Je leest het goed: voor niets. Gratis dus. Perfect wanneer je geen geld wilt uitgeven, maar wel zin heb om iets te ondernemen. Of gewoon omdat niet alles altijd geld hoeft te kosten. Wij verzamelden de leukste dingen om gratis in en om Haarlemmermeer te doen. Bekijk onze tips, gratis en voor niets!

Ontdek de verhalenpalen

Op 20 plaatsen door Haarlemmermeer staan zgn. verhalenpalen. Deze palen vormen een erfgoedroute door de polder. Dit ‘buitenmuseum’ is een intitiatief van Haarlemmermeermuseum De Cruquius. Elke paal vertelt de geschiedenis van de locatie. Mooie gelegenheid om Haarlemmermeer te ontdekken. Wij hebben alle verhalenpalen voor je op een rijtje gezet.

verhalenpalen Haarlemmermeer

Naar het strand

Heerlijk uitwaaien op het strand. Zonnestralen opvangen, frisse wind door de haren…een beetje Vitamine Sea doet iedereen goed. En natuurlijk sluit je je bezoekje aan het strand af met een drankje op terras. Al het leuks uit Zandvoort vind je op www.liefsuitzandvoort.nl

strand Zandvoort
foto: Liefs uit Zandvoort

Het bos in

De natuur werkt ontspannend. Het Haarlemmermeerse Bos is een heerlijke plek om te wandelen, hardlopen, fietsen en ook kinderen kunnen hier naar hartelust rennen, klauteren en klimmen.

Sporten in de buitenlucht

Wat is het toch heerlijk om in de buitenlucht te sporten. In het Haarlemmermeerse Bos staan vele sporttoestellen, je kunt een rondje om het meer rennen of wat dacht je ervan om Big Spotters Hill op te klimmen. Eenmaal boven geniet je van een prachtig uitzicht over de omgeving.

big spotters hill hoofddorp

Vliegtuig spotten

Het blijft uniek om de starts en landingen van vliegtuigen van dichtbij te zien. Langs de Polderbaan en de Buitenveldertbaan liggen twee spottersplaatsen. Je kunt de spottersplaatsen gratis gebruiken.

Fietsen

In Haarlemmermeer kun je heerlijk fietsen. Gemeente Haarlemmermeer heeft een nieuwe fietskaart uitgebracht met 8 fietsroutes. Gratis te verkrijgen bij het VVV-informatiepunt in boekhandel Stevens (Hoofddorp), alle hotels, het raadhuis en op verschillende locaties langs de fiets- en wandelroutes op de kaart.

Wandelen

Een frisse wandeling in de buitenlucht is altijd lekker. We hebben de leukste plekken om te wandelen voor je op een rijtje gezet.

Volg ons!

Volg Hoofddorp Cityblog via social media en blijf op de hoogte van de leukste plekken en events van Hoofddorp & omgeving!


Hoofddorpse nieuwtjes en blogs in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief >>

Tags from the story
,