Wat te doen in en om Hoofddorp op een hete dag? 7x tips voor verkoeling

verkoeling hoofddorp

Het is zomer. En hoe! Heerlijk die zon en die hoge temperaturen, maar als de mussen van het dak vallen, snakken we toch echt wel naar een beetje verkoeling. Hoe ontsnap je aan de hitte in Hoofddorp & omgeving? We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet wat te doen in en om Hoofddorp op een hete dag. En verder…blijven ademen, maak je niet druk…het wordt vanzelf weer winter. Enjoy!

GA VAREN
Heerlijk om te gaan varen met warm weer. Op het water is het net altijd wat koeler. Huur bijvoorbeeld een bootje Bij Van Assema (Haarlemmerliede). Vaar door de grachten van Haarlem, haal een ijsje bij Tante Saar aan het Spaarne en geniet na afloop nog heerlijk in de jachthaven. Of huur een sloep (met of zonder schipper) bij Het Graanpakhuis inclusief picknickmand en sluit af met een BBQ.

bij-van-assem-bootverhuur-haarlemmerliede

PLONS IN DE PLAS
De Toolenburger Plas in Hoofddorp biedt alles wat je nodig hebt op een warme dag. Neem plaats op één van de strandjes of ligweiden, neem een duik in de plas, geniet van een drankje op het terras aan het water bij Restaurant Lieveling of Restaurant Long Island of haal een ijsje bij de Toolenburger Kiosk. Ook leuk om te doen op de plas: huur een sup-board.

EET EEN IJSJE
Geef toe, de allerbeste manier om af te koelen tijdens tropische temperaturen is door middel van het eten van een heerlijk ijsje. Wij hebben de lekkerste ijs-adresjes in Hoofddorp voor je op een rijtje gezet.

pronto ijssalon hoofddorp

ZOEK DE SCHADUW OP IN HET HAARLEMMERMEERSE BOS
Op een warme dag is het goed vertoeven in de schaduw in het bos. Neem iets mee waar je op kunt zitten, koel af in het meer, lees een boek en breng voldoende water mee. En ontspannen maar. In het Haarlemmermeerse Bos zijn trouwens genoeg andere dingen te doen, mocht je je gaan vervelen. Er zijn voldoende wandel- en fietspaden en zelfs plekken om te BBQ-en. Bij strandpaviljoen
Papa’s Beach House kun je met je voetjes in het zand genieten van een drankje op terras aan het meer.

KOEL AF OP HET STRAND
Op het strand waait meestal een lekker verkoelend briesje en natuurlijk kun je een duik nemen in het verkoelende water. Daarna snel weer onder de parasol. Het strand is dichterbij dan je denkt. Op nog geen half uurtje rijden van Hoofddorp zit je bijvoorbeeld in Noordwijk bij Langevelderslag. Daar is het prima uit te houden bij Strandplaats Nederzandt.

PAK EEN TERRASJE
Laten we eerlijk zijn…een terras in de volle zon is misschien geen goed idee, maar op een terras aan het water is het goed vertoeven. Lekker onder de parasol, drankje erbij en genieten maar. Wij hebben de fijnste terrassen aan het water in Hoofddorp & omgeving voor je op een rijtje gezet.

Papas-beach-house-hoofddorp

NEEM EEN DUIK IN HET ZWEMBAD
Dit is een inkoppertje natuurlijk. Op een hete dag is er niets lekkerder dan een duik nemen in een verkoelend zwembad. Het is dé manier om af te koelen. Zwembad de Vosse (Hillegom) heeft buitenzwembaden, een ligweide en behoort tot de mooiste buitenzwembaden van Nederland.

Nog meer tips nodig?
Ga shoppen. Of je nou van shoppen houdt of niet, de meeste winkels hebben airco en dus is het heerlijk koel binnen. Wel snel verplaatsen van winkel naar winkel!
Ga indoor-skiën. Nu denk je dat we knettergek zijn geworden, maar dat kan dus gewoon het hele jaar door bij SnowPlanet (Velsen-Zuid). Binnen is het -5 graden, dus dat is de ultieme verkoeling. Er gelden nog aantrekkelijke zomertarieven ook.
Pak een filmpje. Misschien moet je er niet aan denken om naar de bioscoop te gaan met tropische temperaturen, maar bij Kinepolis (Hoofddorp) of Corendon Cinema (Badhoevedorp) is het binnen lekker koel.
– Ga naar het museum
. Een warme dag is de uitgelezen kans om een museum te bezoeken. Het is er koel en dus een goede plek om aan de warmte te ontkomen. Ga bijvoorbeeld naar het Cruquius Museum.

Volg ons!
Volg Hoofddorp Cityblog via social media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Hoofddorp & omgeving!


Hoofddorpse nieuwtjes en blogs in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief >>

Heb je zelf tips voor leuke (nieuwe) hotspots in Hoofddorp en omgeving of heb je een andere gouden tip?

Tags from the story
, , ,