Bruut: sneaker heaven in Hoofddorp

Bruut sneakers hoofddorp

Ze zitten al ruim vijf jaar in Hoofddorp en toch weten veel mensen niet dat deze exclusieve sneaker boetiek in het centrum zit. En wat voor één! Dat veel mensen onbekend zijn met Bruut Sneakers wil niet zeggen dat het niet succesvol is. Het is namelijk allesbehalve dat. Wij namen een kijkje bij dit sneaker walhalla aan de Concourslaan.

Wie heeft er geen sneakers in zijn kast staan? Maar je hebt sneakers en je hebt sneakers. Sneakers is voor velen een way of life. Bruut (‘een rauwe bewoording voor een beestachtige belevenis‘) is dan ook een begrip onder sneaker freaks, maar ook voor ‘gewoon een leuke sneaker’ kun je hier heel goed terecht. Met dit verschil: de sneakers van Bruut zijn net even exclusiever. Van basis modellen (maar dan in een originelere kleur of een limited edition) tot echte collectors items. Net even anders dan je in de gewone sneaker winkel kunt vinden. En dat maakt het juist zo leuk.

Bruut sneakers hoofddorp

Exclusieve sneakers

Mocht je denken dat exclusief gelijk staat aan ontzettend prijzig, dan heb je het mis. Bij Bruut vind je sneakers voor dezelfde prijzen als in de doorsnee sneaker winkels en ja, ook wat duurdere. Waarbij uiteraard geldt: hoe exclusiever, hoe duurder. Maar dan heb je ook wel een pareltje in huis!

Sneaker webshop

Met een achtergrond in ondernemen op Schiphol Airport begon Armin Yazdani samen met zijn vriendin Mietze Onderwater in november 2013 Bruut Sneakers aan de Concourslaan nummer 5. Al snel werd daar een webshop aan toegevoegd. Vanaf het begin is exclusiviteit leading geweest.

Hoofddorp ontwikkelt

De keuze voor Hoofddorp lijkt wellicht vreemd, maar Armin zag kansen: heel Amsterdam komt naar Hoofddorp om te shoppen, Hoofddorp is vol in ontwikkeling, het is er heel chill om te winkelen en er was toen geen soortgelijke sneaker winkel. Daarnaast is Armin in Hoofddorp geboren en wilde graag op de fiets naar zijn werk.

Bruut sneakers hoofddorp

Groeiende community

Na de start groeide Bruut hard. De eerst kleine community werd groter en groter. Ook de webshop groeide hard. Na 3 jaar werd het pand van 60m2 te klein en verhuisde de winkel naar een groter pand (280m2) verderop in de Concourslaan naar nummer 23. Bruut 2.0 was een feit. Sinds 2019 heeft Bruut er ook een kantoor bij.

Brute Burgers

Leuk feitje: in de oude locatie zit tegenwoordig Brute Burgers, het kleine broertje van Bruut. Deze succesvolle hamburgertent is inmiddels één van de hipste restaurants van Hoofddorp en omgeving.

Strakke winkel

De Bruut winkel is clean. Alles is zwart en wit, de ramen lopen van plafond tot vloer en de winkel heeft een muur van 11 meter gevuld met sneakers. De store heeft een luxe uitstraling en het is echt een beleving.

Bruut sneakers hoofddorp

Nieuw en exclusief

Bij Bruut Sneakers vind je de nieuwste en meest exclusieve modellen van merken als Nike, Adidas en Daily Paper, zowel voor dames als voor heren. Ook voor kleding en accessoires kun je hier terecht en de eigen iconische Bruut merchandise. Bruut is uitgegroeid tot een merk.

Sneakers en kleding

Samenwerkingen met andere merken leveren mooie plaatjes van sneakers en kleding op. Zoals de Bruut x Adidas Football Jersey Collection, het T-shirt en de hoodie die voortkwamen uit de samenwerking met Cartel Amsterdam tijdens Kingsday en de collab met Helly Hansen.

Ben je in Hoofddorp en heb je zin in nieuwe sneakers of leuke streetwear? Sla deze store dan zeker niet over. Het is de moeite waard en niet alleen voor de echte sneaker freaks. Niet in de gelegenheid om naar de winkel te gaan? Neem dan eens een kijkje in de webshop. Wij als patta lovers worden heel blij van deze winkel en we weten zeker dat jij binnenkort ook tot de BruutFam behoort!

Houd voor nieuwe releases de website en socials van Bruut in de gaten.

Bruut Sneakers


Concourslaan 23
2132 DH Hoofddorp
023-2052006 (ook WhatsApp)
info@bruut.nl
Bruut website
Facebook.com/bruutsneakers
Instagram.com/bruut

Openingstijden

Maandag t/m donderdag 10.00-18.30 uur
Vrijdag 10.00-21.00 uur
Zaterdag 10.00-17.30 uur
Zondag 12.00-17.30 uur

Volg ons!

Volg Hoofddorp Cityblog via social media en blijf op de hoogte van de leukste plekken en events van Hoofddorp & omgeving!


Hoofddorpse nieuwtjes en blogs in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief >>

Heb je zelf tips voor leuke (nieuwe) hotspots in Hoofddorp en omgeving of heb je een andere gouden tip?

Tags from the story
, ,