FAM Flower Farm: één groot bloemenfeest

FAM Flower Farm Lisse

Dat wij blij van bloemen worden, dat mag ondertussen duidelijk zijn. Maar nu helemaal! Onlangs bezochten we de kleurrijke tulpenvelden van Fam Flower Farm. Wat een feestje was dat!

FAM Flower Farm Lisse
VW: @damlekker

Het stond al langer op ons wensenlijstje en eindelijk was het zover. Een paar dagen voor de datum ontvangen we de exacte locatie. Ergens in the middle of nowhere (in de buurt van Lisse) komen we op een prachtig bloemenveld. De tulpen staan in volle bloei. Wat een kleuren! Nog net op tijd, want het tulpenseizoen zit er namelijk bijna op. Een paar dagen later zullen de tulpen worden gekopt. Dit wordt gedaan om de bol te laten groeien, zodat ze kunnen worden verkocht.

FAM Flower Farm Lisse

Prachtige bloemenvelden

We worden hartelijk ontvangen door Marlies en Linda, de vrouwen achter FAM Flower Farm. Na koffie, thee en een stroopwafel gaan we met onze fotocamera de bloemenvelden in. We gaan helemaal los, want er is zoveel moois te zien. We blijven foto’s schieten! Er zijn allemaal accessoires beschikbaar die je kunt gebruiken voor de mooiste plaatjes. Van een fiets tot losse bossen tulpen en van regenlaarsjes tot gieters. Aan wie geïnteresseerd is, vertellen Marjan en Linda het verhaal achter de Farm en de bollen.

FAM Flower Farm Lisse
Foto: @lossebloemen
FAM Flower Farm Lisse

Hele veld voor jezelf

Alleen op basis van reservering en als (in het seizoen) de velden in bloei staan, kun je de Flower Farm bezoeken. Het grote voordeel hiervan is dat je met een klein groepje het hele veld voor jezelf hebt en dat je ín het veld mag fotograferen. Hiervoor heb je namelijk altijd toestemming nodig van de kweker. Na afloop van je bezoek aan de Farm krijg je ook nog eens een verse bos bloemen mee!

Liefde voor bloemen

FAM Flower Farm bestaat uit twee Hollandse familiekwekerijen. De familie Van der Slot is gespecialiseerd in het kweken van tulpen en narcissen en de familie Weijers heeft een dahliakwekerij. Marlies en Linda willen hun liefde voor bloemen verspreiden. Zij vertellen waar de bollen vandaan komen, laten de prachtige bloemenvelden zien en je kunt de bloembollen kopen om ze in je eigen tuin te planten.

FAM Flower Farm Lisse
VW: @damlekker

Tulpen, Narcissen en Dahlia’s

Het tulpenseizoen mag dan voorbij zijn, vanaf ongeveer eind augustus kun je de dahliavelden van FAM Flower Farm bezoeken. Houd hiervoor de website in de gaten. Of geniet ondertussen van de mooie plaatjes op hun Instagram-pagina of bestel tulpen-, narcissen- of dahliabollen in de webshop en ga thuis aan de slag met je eigen bloementuin. Via hun blog delen ze allerlei tips & tricks hoe je er je eigen bloemenfeestje van kunt maken!

FAM Flower Farm Lisse

Wat een bijzondere ervaring was dit! Als het dahliaseizoen begint, brengen we zeker nog een bezoekje!

FAM Flower Farm

Bezoek aan de Farm is alleen mogelijk op basis van reservering!
0252-211462
info@famflowerfarm.com
www.famflowerfarm.nl
Facebook van FAM Flower Farm
Instagram van FAM Flower Farm

Openingstijden

De Farm is in het tulpen-, narcissen- en dahliaseizoen een aantal weken geopend als de bloemen in bloei staan en alleen op basis van reservering.

Volg ons!
Volg Hoofddorp Cityblog via social media en blijf op de hoogte van de leukste plekken en events van Hoofddorp & omgeving!

Hoofddorpse nieuwtjes en blogs in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief >>

Heb je zelf tips voor leuke (nieuwe) hotspots in Hoofddorp en omgeving of heb je een andere gouden tip?

Tags from the story
,