Keukenhof 2019: kleurrijk genieten

Keukenhof lisse

Nooit eerder zijn we er geweest en nooit eerder hebben we die behoefte gehad: Keukenhof. Leuk voor toeristen, suf, niets voor ons. Geïnspireerd door alle mooie plaatjes op social media (en omdat Keukenhof dit jaar 70 jaar bestaat), wilden we deze oer-Hollandse attractie toch eens met eigen ogen zien. Voor een dag waren we toerist in eigen land. En daar hebben we geen spijt van. We zijn blij verrast.

Keukenhof lisse
Keukenhof lisse

Even de feiten: Keukenhof is een bloemenpark in Lisse dat jaarlijks gedurende de 8 weken dat het park geopend is, meer dan een miljoen bezoekers trekt vanuit de hele wereld (ca 75% van de bezoekers komt uit het buitenland). Deze tulpentuin is één van de grootste publiekstrekkers van Nederland. Het terrein is 32 hectare groot en er bloeien 7 miljoen (!) bloemen, waaronder 800 verschillende soorten tulpen. Alle bollen zijn in 12 weken tijd met de hand in de grond gezet.

Bloemenwalhalla

Wat een bloemenwalhalla! Zoveel kleuren en diversiteit aan bloemen! Nooit geweten dat er zoveel verschillende soorten tulpen bestonden. Pastel en felle kleuren, exemplaren met een rafelrandje of met een streep in een andere kleur, klein en groot. Je raakt niet uitgekeken. Naast tulpen zijn er ook andere bloemen, planten, struiken en (bloesem)bomen te bewonderen.

Keukenhof lisse

Ruime parkeergelegenheid

Met Pasen werden bezoekers naar huis gestuurd, omdat de toegangswegen naar Keukenhof waren volgestroomd. Ook tijdens ons bezoek was de stroom bezoekers enorm. Maar eenmaal in het park is het goed te doen. Druk, maar niet té druk. Er is ruime parkeergelegenheid en als je vooraf online tickets koopt, dan hoef je niet in de rij te staan. Als je de grootste drukte wilt vermijden, dan adviseert Keukenhof om voor 10.30 of na 16.00 uur te komen. Op maandag, dinsdag en woensdag is het rustiger in het park.

Keukenhof lisse

Fluisterboot en speeltuin

Ook met kinderen is het leuk om het park te bezoeken. Je kunt (tegen extra betaling) met een fluisterboot rondom Keukenhof varen, er is een molen om te bezoeken en op het park is een kleine speeltuin. Het park is hondvriendelijk; aangelijnd zijn ze van harte welkom. Ook zijn er voldoende eet- en drinkgelegenheden.

Foto’s maken

Mocht je denken dat selfiesticks uit de mode zijn…hier in ieder geval niet. Je hoeft niet lang te zoeken naar een goed fotoplekje, want die zijn er genoeg. En anders is het even wachten totdat de Japanner of Duitser voor je klaar is met het fotograferen van een andere Japanner of Duitser die met zijn hoofd tussen de tulpen hangt. Wij hebben in ieder geval enorm gelachen om de creativiteit. Alles voor een goede foto!

Keukenhof lisse

Flower Power

Naast alle bloemenpracht buiten zijn er ook overdekte tentoonstellingsruimtes. Thema van dit jaar is ‘Flower Power’.

Is het toeristisch? Ja! Is het de moeite waard? JA! Wij vinden dat je dit minimaal 1x gezien moet hebben. Het is echt kleurrijk genieten! En wees eerlijk: het levert prachtige plaatjes op. Leuk voor Insta. Vergeet dus niet om vooraf de batterij van je smartphone op te laden!

Keukenhof

Stationsweg 166A
2161 AM Lisse
www.keukenhof.nl
Facebook van Keukenhof
Instagram van Keukenhof

Openingstijden

Keukenhof is 8 weken per jaar geopend.
Dagelijks, ook tijdens de feestdagen: 08.00 – 19.30 uur (kassa sluit om 18.00 uur).

Volg ons!
Volg Hoofddorp Cityblog via social media en blijf op de hoogte van de leukste plekken en events van Hoofddorp & omgeving!

Hoofddorpse nieuwtjes en blogs in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief >>

Heb je zelf tips voor leuke (nieuwe) hotspots in Hoofddorp en omgeving of heb je een andere gouden tip?

Tags from the story
, , ,